Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Eserlerden Parçaları Kolajlayarak Eski Eserleri Yeniden Yaratmak

Farklı Eserlerden Parçaları Kolajlayarak Eski Eserleri Yeniden Yaratmak

Michael Mapes, sanat tarihine dair araştırma ve yapısal çözümleme yaparak topladığı malzemelerle eski ustaların tablolarını yeniden yorumluyor.

Michael Mapes’in portreleri ve natürmortları çok sayıda farklı malzemeden yapılmış birimlerden oluşuyor. Çalışmaları mozaik, kolaj ve düzenleme sanatı arasında bir yerlerde duruyor sanki. Malzemeler arasında; fotoğraflar, kumaş artıkları, dantel parçaları, insan saçı, kuru çiçekler ve daha nice farklı şey var. Sanat tarihindeki geleneklere ve önemli eserlere gönderme yapan Mapes, figürleri, portreleri ve natürmortları yapısal çözümlemeye/yapısöküme dayalı kompozisyonlarla yorumluyor.

Numune kutularında bir araya gelen parçalar

Çalışmalar, entomolojik çalışmalarda kullanılan numune kutularını çağrıştıran derin çerçevelere yerleştirilmişler. Sanatçı, orijinal eserlerin bağlamlarını ve anlamlarını söküp yeniden inşa etmenin bir yolu olarak bilimsel çalışma metaforunu kullanıyor. Dolayısıyla eserlerin içeriği ve biçimi tam anlamıyla uyum halinde çalışıyor.

Mapes her esere, konu ve malzemelerle ilgili araştırma yaparak başlıyor. Sanatçının en yeni eserlerinin çoğu, Moda tasarımcısı ve aynı zamanda Gustav Klimt’in hayat arkadaşı (ve de ilham perisi) olarak tanınan Emilie Louise Flöge üzerine odaklanmış. Bu seriye büyük boyutlu eserler dahil edebilmek için öncelikle kompozisyonlarını kurguladığı küçük ölçekli çalışmalar yapıyor.

Michael Mapes, ABD’nin New York eyaletinde, Hudson Vadisi’nde yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Eserlerinin tamamına göz atmak için internet sitesini ziyaret edebilir, Instagram’ı üzerinden yeri çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Titizlikle seçip Bigumigu’da yer verdiğimiz kolaj çalışmalarına şuradan ve düzenleme çalışmalarına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram