Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğraflardan Silinen Şeyler Nereye Gider?

Fotoğraflardan Silinen Şeyler Nereye Gider?

Google Pixel'in "Magic Eraser" özelliği, yeni bir reklam filmi ve etkileşimli deneyim alanıyla tanıtıldı.

Google’ın akıllı telefonu Pixel’e, istenmeyen öğeleri silmek için yapay zeka teknolojisini kullanan “Magic Eraser” özelliği eklendi. Bu özelliği tanıtmak için de yaratıcı ajans Anyways ile iş birliği yaparak bir reklam filmi hazırlandı. Ayrıca Amplify liderliğinde etkileşimli bir deneyim alanı tasarlanarak kampanyanın eğlence dozu yükseltildi. Her iki çalışmada da silinen öğelerin yaşamaya devam ettiği paralel bir evren yaratılmış.

Silinmiş varlıkların yaşadığı paralel evrene yolculuk

Filmin yönetmen koltuğunda Sophia Ray oturuyor. Filmdeki tuhaf dünyanın yaratımında VFX şirketi Coffee & TV’nin imzası var. Bir parkta selfie çeken çiftin arka planda çıkan koşucuyu silmesiyle başlayan film, koşucuyla birlikte izleyiciyi silinmiş öğelerin olduğu evrene götürüyor. Bu evrende martılardan sokak lambalarına bulutlardan trafik konilerine pek çok görüntü gerçeküstü bir şekilde bir arada yaşıyor. Belki de bu silinmiş varlıklar, Google verilerine göre en çok silinen görüntülerdir.

Konsepti bir adım öteye taşıyan Amplify, Anyways‘in hazırladığı filmden ilham almış ve canlı bir “silinmişler evreni” yaratmış. Filmin bir uzantısı gibi hareket eden konuklar, öncelikle silinmiş objelerden oluşan bir yerleştirmeyi görüyorlar. Ardından Unexpected Photo Booth isimli fotoğraf kabinine yönlendiriliyorlar. Burada konuk, Magic Eraser’ın engin yeteneklerini vurgulayan canlı bir fotoğraf deneyimine davet ediliyor.

Google Magic Eraser Google Magic Eraser

Görsel: YouTube, Amplify