Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
QR Kodlu Tanışma!

QR Kodlu Tanışma!

İş çıkışı bir bara eğlenmeye gittiğinizi, birkaç bira içtikten sonra da az ötenizde arkadaşıyla sıkı fıkı dertleşen birinden çok hoşlandığınızı düşünün. Ama konuşmak için çekiniyorsunuz ya da yeterince kafanız güzel değil! Bu durumda ne yapardınız?

a) Ne yapmam gerektiğini düşünürdüm, düşünürdüm, düş…
b) Hiç bir şey yapmam, kör talihim der yoluma bakardım
c) Barmene bana bir vodka vermesini söylerdim
d) Cepte para da yok, gidip bir bira ısmarlamayı teklif ederdim, herhalde?

Singapur'daki Harry's Bar'a gelen müşteriler bira şişesiyle gelen QR kodları telefonlarıyla okuttuklarında, barda hoşlandıkları kişinin telefonuna mesaj gönderebiliyorlar!  

Nasıl olduğunu anlatacağım ama önce bu eğlenceli videoyu izleyelim istiyorum 🙂

İlk aşamada bardan bir bira alıp, şişeyle birlikte gelen QR kodu okutuyoruz. Ardından hoşlandığımız kişiye ne yazmak istiyorsak onu yazıyoruz çıkan mesaj ekranına. O kişinin bu mesajı okuyup cevap verebilmesi için de önlü arkalı iki QR kodu bulunan kartonu ters çevirip ona bir bira ısmarlıyoruz.
Hoşlandığınız kişi birayı sizin gönderdiğinizi görünce eğer ne yazdığınızı görmek ve cevap vermek istiyorsa, birayla birlikte ters çevrilmiş olarak yolladığınız QR kodu okutuyor ve hem sizin hem onun telefonunda da bir sohbet penceresi açılıyor karşılıklı olarak. Çok zekice değil mi!? 🙂

Harry's barda başlatılan bu uygulamayla barda satılan biraların satışı yaklaşık iki kat artmış! İstanbul'da hangi barlarda uygulanabilir acaba, mekan önerisi yapmak isteyen? 🙂