Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton’un Yeni Koleksiyonuna Şiirsel Bir Sunum

Louis Vuitton’un Yeni Koleksiyonuna Şiirsel Bir Sunum

Virgil Abloh'nun Louis Vuitton İlkbahar-Yaz 2022 Erkek Koleksiyonu, farklı referanslar ve hikayesi olan bir kısa filmle tanıtılıyor.

Virgil Abloh’nun Louis Vuitton için hazırladığı İlkbahar-Yaz 2022 Erkek Koleksiyonu sanatsal coşkuyu ve ürünlerin günlük hayatta da kullanılabilirlik dengesini birleştirerek yaratıcılığı kutluyor. İlkbahar/ Yaz 2022 koleksiyonunda 80’leri anımsatan stiller ve alt kültürün ögeleri simgesel formlarla karşımıza çıkıyor. Virgil Abloh, koleksiyonla birlikte spor giyimi ve lüksü aynı potada birleştiriyor. Samuray kılıçları, paçası parçalı pantolonların yanı sıra elbiseler ve etekler koleksiyonun bir parçası olarak sunuluyor. Toplumsal cinsiyet rollerinden bağımsız bir tasarım konsepti dikkat çekiyor. Tasarımların tanıtımı ise şiirsel bir gösteriyle sunuluyor.

Louis Vuitton

Koleksiyona eşlik eden ve kültürel ögeler içeren bir anlatı

Koleksiyon, Mahfuz Sultan tarafından yönetilen “Amen Break” isimli bir kısa film/defile videosunda sunuluyor. Teknik olarak bir moda şovu olarak adlandırılsa bile sinematik evreni ve ögeleriyle eşsiz bir kısa film olduğunu söylemek mümkün. Geniş referanslarla çevrili yaklaşık 16 dakika süren kısa filmde GZA, Goldie, Saul Williams, Issa Perica, Lupe Fiasco, Caleb Femi, Unknown T, Julian Eugene Tsukasa Williams, JIM JOE, Kandis Williams, Thelma Buabeng, Octavia Burgel gibi isimler yer alıyor.

Filmin merkezinde ise Chicago’nun Güney Yakası’nda dövüş sanatları çalışmaları düzenleyen bir adamın (Lupe Fiasco) hikayesinin soyut yorumu bulunuyor. İkilik üzerinde duran Abloh; spor ve lüks, kadın ve erkek, geçmiş ve gelecek yani Ying Yang felsefesini koleksiyonunun merkezine alıyor. Siyahların kültürüyle kesişen Uzak Doğu unsurları Güney Yakası’nda 80’lerin çalkantılı dönemlerinde ırkçılıkla mücadele ederek büyüyen rap sanatçısı Lupe Fiasco’nun akranlarıyla mücadele etmek ve bu sorunu çözmek için dövüş sanatları felsefesini benimsemesini içeriyor. Bu nedenle 70’ler ve 80’lerden referanslar da filmin içinde kendine yer buluyor. Yol boyunca karşısına çıkan ve onu dışlayan düşmanlara karşı çocuğu koruyan figürler ana karakter için destekleyici unsur oluyor. Oluşturulan sinematik evrene hip hop ve elektronik müziğin tınıları eşlik ediyor.

Amen Break kısa film/defile videosundaki genel mesaj ve hikaye bir tarafa olayın temelini oluşturan kıyafetler de kendi içinde bir mesaj içeriyor. Yaz koleksiyonu için parlak ve çiçekli desenler bir tarafa elektrik mavisi, parlak kırmızı, neon yeşili gibi renkler ön plana çıkıyor. Kostümler yani İlkbahar-Yaz 2022 Erkek Koleksiyonu’ndaki tasarımlar hikayede yer alan karakterler için bölünmenin sembolü oluyor.

Görsel: Louis Vuitton.com