Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deniz Kabuklarından Yapılmış Hayvan Mozaikleri

Deniz Kabuklarından Yapılmış Hayvan Mozaikleri

Mücevher tasarımcısı Anna Chan, kumsaldan topladığı deniz kabuklarıyla detaylı hayvan mozaikleri üretiyor.

Sahilde dinlenirken bile boş duramayan yaratıcı bünyeler için doğa harika malzemeler sunuyor. Örneğin taş toplayıp üzerine çizim yapabilir, kıyıya vuran bitkilerden ve deniz kabuklarından özgün arazi sanatı işleri çıkarabilirsiniz. ABD’li sanatçı ve tasarımcı Anna Chan de bu malzemelerin cazibesine kapılanlardan. Hatta bu onun için bir tutku halini almış. Mücevher tasarımcısı olarak kariyer yapan Chan, salgın nedeniyle işlerinin yavaşlaması sonucu kendini deniz kabuklarından hayvan portreleri yaparken bulmuş.

Küçük ölçekli tasarımlardan büyük boyutlu çalışmalara geçişin yarattığı özgürlük hissi

10 yaşındaki kızıyla birlikte günlerini sahilde geçiren Anna Chan, zamanla topladıkları deniz kabuklarından hayvan portreleri yapmaya başlamış. Kabuk toplama sürecinden tutun yapım sürecine kadar, aile olarak kaliteli zaman geçirebildikleri bir etkinlik de yakalamışlar böylece. Chan takı tasarımı dolayısıyla küçük ölçekte çalışmaya alışkın. Salgının yarattığı zor koşullarda büyük parçaları şekillendirmek onun için özgürleştirici bir deneyim olmuş. Hatta garajına biraz kum ve deniz kabuğu taşımış ve orada çalışmaya başlamış.

Chan’ın yarattığı ilk kum ve deniz kabuğu heykeli bir kaplumbağaymış. Şimdi portfolyosunda karmaşık detaylara sahip birçok deniz ve kara hayvanının heykeli yer alıyor. Genellikle tarak, midye ve istiridye kabuğu kullanıyor. Kırık kabukları dahi değerlendiriyor. Yarattığı hayvanın gerçek yaşam özelliklerine uygun kabukları dikkatle seçiyor. Deniz kabukları Chan için küçük mücevherler gibi. Her biri bir yapboz parçası gibi büyük resimdeki yerini buluyor.

Karantina sırasında hobi gibi başladığı bu heykeller, şimdi Chan’ın sanatsal pratiğinin ana odak noktası haline gelmiş. “Heykellerim kullandığım malzemelerin kendisinden ilham alıyor. Geçmişte kil, balmumu, metal, kumaş vb. malzemelerle de çalıştım. Hiçbiri kum kadar sezgisel değil ”diyor sanatçı. Tamamen malzemenin güzelliğine odaklanıyor ve doğaçlama çalışıyor.

Kumsaldaki malzemelerle ve bizzat kumun kendisiyle yapılan yaratıcı işler ilginizi çekiyorsa şuraya da göz atmanızı örenirim.

Görsel: Instagram