Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnce Detaylarla Bezeli Gerçekçi Minyatür Ev

İnce Detaylarla Bezeli Gerçekçi Minyatür Ev

Annie Kampfe ve Cliff Donnelly tarafından üretilen minyatür ev, ustaca ve özenle hazırlanmış küçük detaylarıyla dikkat çekiyor.

Ev ve iç mekanların minyatür halleriyle ilgili bugüne kadar pek çok haber yayımladık. Minyatür sanatçısı Chris Toledo’nun süslü iç mekanları, Japon tasarım stüdyosu Mozu Studios’un yaratıcılığı ortaya koyduğu minyatür odalar, Joshua Smith’in kentlerden izler taşıyan minyatürleri, Tasarımcı Eny Lee Parker’ın karantina sürecinde oraya çıkardığı Clay Play isimli yarışma farklı minaytür tasarımları görmemize imkan tanıdı. Annie Kampfe ve Cliff Donnelly isimli emekli bir çiftin özenerek ortaya çıkardıkları minyatür ev ise her bir detayıyla büyülüyor.

Minicik ayrıntıları bulunan tatlı bir ev

Ustalıkla hazırlamış bu evin serüveni 2017’nin sonlarına doğru ortaya çıkıyor. Çift o zamandan bu yana evi ufak ufak inşa etmeye başlıyor. İnternetten satın aldıkları bir kit ile evi yapmaya koyuluyorlar. Emekli iç mimar olan Annie Kampfe zamanla evdeki malzemeleri de kesip biçerek minyatür eve eklemeye başlıyor. Her bir detayıyla ince ince ilgileniyor.

Tasarımı Annie Kampfe, elektrik işlerini Cliff Donnelly yapıyor

Elektrik aksamının yukarıdan aşağıya mini evin her yanını sardığı bu tasarımda 10 odada farklı küçük detaylar karşımıza çıkıyor. Özellikle bu bölümde sorumluluğu Cliff Donnelly üstleniyor. Tüm kabloları özenle birleştiriyor. Eve açılıp kapanan bir garaj kapısı bile ekliyor.

Duvarlarındaki tablolardan minik mobilyalarına zemindeki döşemelerden aydınlatma ünitelerine kadar ufacık eşyalar bile üretim sürecinde es geçilmiyor. Her bir parçayı özenle seçtiklerini söyleyen Kampfe, 3 yıla yakın bir emeğin ürünü olan evi çocukluğundaki evin tarzına benzetiyor.

Tüm süreci minimodernhouse isimli bir Instagram hesabı üzerinden paylaşan çiftin bu tatlı evine olan ilgi pandemi döneminde bir anda hızla artıyor. Annie Kampfe’nin oğlunun evi Twitter’dan paylaşmasıyla minik ev viral oluyor. Mükemmel ölçeklendirilmiş ve ustalıkla hazırlanmış evi görenler retro aletler ve tasarımından dolayı minimodernhouse’u 70’lerdeki klasik Amerikan evlerine andırdığını söylüyor. Annie Kampfe, 1:12 ölçekli evin detaylarını ve hikayesini Kansas City Star isimli bir gazeteye detaylı olarak anlatıyor.

Görsel: YouTube, minimodernhouse