Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pika ile Semt Pazarından Eve Servis

Pika ile Semt Pazarından Eve Servis

Bizero Robotics’in otonom teslimat robotu Pika, Pazardan uygulaması üzerinden seçilen semt pazarındaki ürünleri eve taşıyor.

2017 yılında kurulan Bizero Robotics, paylaşımlı araçlar ve akıllı ulaşım sistemleri üzerine kurulu bir girişim. Şirketin ilk ürünü olan yarı otonom teslimat robotu Pika (Paylaşımlı İnsansız Kargo Aracı) geçtiğimiz Temmuz ayında tanıtılmıştı. 8 aylık bir ön çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Pika, geçtiğimiz ay ilk teslimatını Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Otonom teslimat robotları geliştiren Bizero Robotics, semt pazarlarından evlere sipariş imkanı sunan Pazar yeri uygulaması Pazardan ile gerçekleştirdiği iş birliği ile şehir içindeki ilk teslimatını da yaparak test gönderimlerine başladı.

Semt pazarından kullanıcılara otonom teslimat

Bizero Robotics ve Pazardan ortaklığıyla gerçekleştirilen teslimatta Rumeli Hisarüstü pazarından verilen sipariş Etiler’deki teslimat adresine ulaştırılıyor. Sipariş edilen ürün pazarcı tarafından Pika’ya yükleniyor ve adrese teslim edilmek üzere yola çıkıyor. Pika verilen adrese yaklaştığında Pazardan uygulaması üzerinden alıcıya bilgi gidiyor. Otonom teslimat aracı gelince siparişi teslim alıyor.

Kampüs içi sipariş teslimatı sonrası ilk şehir operasyonunu da Pazardan uygulaması ile gerçekleştiren Bizero Robotics’in kurucu ortağı Mehmet Akıncılar, hayatın bir parçası haline gelen güvenli ve temassız teslimatı gereksinimlerini sağladıklarını vurguluyor.

Pazardan uygulaması dijital semt pazarı deneyimi  sunuyor

2021’in ilk günlerinde hizmet vermeye başlayan, semt pazarlarındaki ürünleri temassız ve güvenli bir şekilde kullanıcı ile buluşturmayı hedefleyen Pazardan uygulaması, dijital semt pazarı deneyimi sağlayan bir teknoloji şirketi olmayı hedefliyor. Uygulamada şu anda Beşiktaş, Şişli, Etiler, Levent, Arnavutköy, Maslak, Sarıyer gibi ilçelere teslimat yapan 11 semt pazarı ve tezgah bulunuyor.

Görsel: YouTube