Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Van Gogh’un Yıldızlı Gece Tablosu LEGO Setine Dönüşüyor

Van Gogh’un Yıldızlı Gece Tablosu LEGO Setine Dönüşüyor

LEGO Ideas'da oylanmakta olan "Vincent van Gogh: The Starry Night" adlı set yeterli desteği topladı ve üretilmek üzere LEGO tarafından da onaylandı.

LEGO son günlerde çok renkli setlerle ve set olmaya aday fikirlerle adından söz ettiriyor. LEGO botanik koleksiyonu ve LEGO bisiklet yolu bu örnekler arasında. Bu örneklerde de görebildiğimiz üzere hem çocuklar hem de yetişkinler artık LEGO parçalarından hemen hemen her şeyi yapabiliyorlar. Şimdi de Vincent van Gogh: The Starry Night isimli set gündemde.

Vincent van Gogh: The Starry Night, LEGO Ideas’da yeterli oyu aldı

1.552 parçalık Vincent van Gogh: The Starry Night seti, legotruman adlı bir LEGO Ideas Club Üyesi tarafından yaratılmış. Kendisi hem LEGO’nun hem de Van Gogh’un eserlerinin hayranı olduğundan bu iki tutkuyu birleştirmiş. Set fikir aşamasındayken 10 bini aşkın oy toplayarak yeterli desteği almış ve üretime geçmesi de onaylanmış. Bu da çok yakında ikonik Yıldızlı Gece tablosunu LEGO ile 3B olarak inşa edilebileceğimizi gösteriyor.

Tablonun LEGO versiyonu için Van Gogh’un ikonik fırça darbeleri birden çok tonda kısa ve ince bloklarla temsil edilmiş. Sette boya fırçası ve paleti elinde, şövalesindeki minyatür bir “Yıldızlı Gece” tablosunu boyamakta olan bir mini Van Gogh figürü bile yer alıyor.

Van Gogh, 1889’da Saint-Rémy-de-Provence’de bir ruh sağlığı merkezinde kaldığı dönemde Yıldızlı Gece’yi resmetti. Tabloda, gün doğumundan hemen önce odasının demir parmaklıklı penceresinden dışarı baktığında gördüğü manzarayı tasvir etti. Van Gogh bu tabloyu yapmasından bir yıl sonra kendini bir buğday tarlasında vurdu ve iki gün sonra da hayatını kaybetti.

Vincent van Gogh: The Starry Night
Görsel: LEGO Ideas