Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG ve TCL’den Kıvrılabilir Ekranlı Akıllı Telefonlar

LG ve TCL’den Kıvrılabilir Ekranlı Akıllı Telefonlar

LG'nin rulo ekranlı akıllı telefonu Rollable ve TCL tarafından tanıtılan, dikey olarak genişleyebilen ekrana sahip akıllı telefon CES 2021'de gösterildi.

LG, CES 2019’da tanıtılan ve ardından geçtiğimiz yıl satışa çıkan kıvrılabilir televizyon Signature OLED TV R’dan sonra kıvrılan ekranıyla dikkat çeken akıllı telefon LG Rollable’ı tanıttı. LG, CES 2021 sanal etkinliğinin basın toplantısının girişinde ve sonunda görünen rulo ekranlı telefon ile ilgili daha önceleri de ufak ipuçları paylaşmıştı. CES 2021’deki toplantıda telefonu daha net bir şekilde gösterdi.

LG’nin kıvrılabilir ekranlı telefonunu basın etkinliğinde görüldü

LG Rollable akıllı telefon daha önce haberini yazdığımız OPPO’nun rulo ekranlı OPPO X 2021 akıllı telefonuna oldukça benziyor. LG Rollable yatay pozisyondayken telefonu tablet benzeri boyuta getirecek sistem harekete geçirilebiliyor. Şirketin Explorer Projesi’nin bir parçası olarak gösterilen akıllı telefon ile ilgili detaylar paylaşılmadı. Şirket, basın etkinliğinin öne çıkan noktalarına değindiği paylaşımında Rollable’ın akıllı telefonların geleceğine dair keşif niteliğinde bir bakış sunduğunu söyledi.

LG’nin YouTube sayfasında da yayınladığı basın toplantısının açılışında ve kapanışında görünen rulo ekranlı telefon LG’nin katlanır ekranlı ürünlerinin arasında yerini alacak mı henüz bilinmiyor. Telefonun basın toplantısının açılışında ve sonunda görünmesi farklı spekülasyonları da ortaya çıkarıyor. Ürünün yalnızca konsept bir cihaz olduğunu düşünenler ve markanın birkaç yıl içinde ürünü piyasa çıkaracağını söyleyenler bulunuyor. LG Rollable telefonunu Signature OLED TV R’da olduğu gibi tanıtımından sonra birkaç yıl içerisinde piyasada görmek mümkün olabilir.

TCL’in akıllı telefonu dikey olarak genişleyen ekrana sahip

Bununla birlikte TCL de CES 2021’de katlanabilir konsept telefon modelini gösterdi. LG Rollable’dan farklı olarak telefonun detayları hakkında bilgiler de paylaşıldı. Dikey tutulan telefonun ekranı bir düğmeye basılınca 6.7 inçten 7.8 inçe genişliyor. TCL Endüstriyel Tasarım Merkezi’ndeki X-Lab başkanı Tiago Abreu, kullanıcı arayüzünün de kayan OLED ekranın değişimine uygum sağlayacağını söylüyor. Ancak paylaşılan videoda bu durum net bir şekilde görünmüyor. Paylaşılan videoya bakılırsa akıllı telefonun arka yüzünün aynaya benzer bir yüzeye sahip olduğu söylenebilir.

Görsel: YouTube