Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çiçeklerin Yaşam Döngüsü

Çiçeklerin Yaşam Döngüsü

Çocuklara doğanın döngüsünü anlatmayı amaçlayan "Story of Flowers", rengarenk ve dinamik bir üslupla çiçeklerin dünyasına odaklanıyor.

Çiçekler doğanın sanatını en belirgin şekilde ortaya koyduğu canlılar. Dolayısıyla yaratıcı insanlar için de vazgeçilmez ilham kaynakları. Çiçek açan kinetik heykeller, hipnotik çiçek GIF’leri, çiçekten böcekler ve dün yer verdiğimiz LEGO’nun botanik koleksiyonu bu anlamda çiçeklere duyulan sevgi ve ilginin göstergesi. Story of Flowers isimli animasyon da çiçeklerin sessiz dünyasına ve ekosistemin derinliklerine doğru götürüyor izleyiciyi.

Story of Flowers

Story of Flowers çocuklara doğanın döngüsünü anlatıyor

Story of Flowers, çocuklara çiçeklerin yaşam döngüsünü anlatabilmek amacıyla hazırlanmış. Günden geceye ve güneş ışığından yağmur ve rüzgara uzanan animasyon Çiçeklerde botanik büyümenin çeşitli aşamalarını ve çiçeklerin bu yolda ilerlemesine yardımcı olan diğer türleri gösteriyor. YouTube kanalında animasyonun hikayesi ve mesajı şu şekilde açıklanmış: “Bu dünyada birçok çiçek güzel ve güçlü bir şekilde büyüyor. Yeryüzünde köklerini salarak filizleniyor, çiçek açıyor, kuşlar ve böcekler aracılığıyla tozlaşıyor. Yağmura, rüzgara ve fırtınalara rağmen hayatta kalıyor. Hayat bulma, çürüme ve yeniden doğuş döngüsünü yaşıyorlar. Her şey sonsuz bir döngü içinde.”

İllüstrasyonları Katie Scott tarafından yaratılan, James Paulley tarafından canlandırılan ve Azuma Makoto tarafından yönetilen bu eğitim amaçlı animasyon yetişkinler için de keyifli ve ilham verici bir film olmuş.

Görsel: YouTube