Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayallerimizi Aklımızı ve Bizi Koruyan Yaratıcılık

Hayallerimizi Aklımızı ve Bizi Koruyan Yaratıcılık

Bu yıla özel yenilikleriyle beraber 32.si gerçekleşecek olan Kristal Elma Yarışması’nın mottosu “Bizi koruyan yaratıcılık!” oldu.

Türkiye’nin yaratıcılık ve pazarlama alanındaki en önemli etkinlikleri arasında yer alan Kristal Elma bu yıl 32. kez yaratıcılığı ödüllendirecek. Reklamcılar Derneği tarafından yarışma ve ödül formatı ile başlayıp yıllar içerisinde bünyesine kattığı farklı etkinlikler ve konferanslar ile büyüyen organizasyon bu yıl da yenilikler ile devam ediyor. Pandemi nedeniyle yaratıcı sektör için oldukça zor geçen bir senenin sonunda Kristal Elma “Bizi koruyan yaratıcılık!” mottosuyla geliyor.

https://www.instagram.com/p/CFkMIT9g1uf/

Bu yıl başvurular ücretsizdi

COVID-19 her sektörü etkilediği gibi reklam ve pazarlama sektöründe de çeşitli ekonomik sorunlar yarattı. Buna rağmen yaratıcılık farklı şekillerde karşımıza çıktı. Hepimizin eve kapandığı karantina dönemlerinde bile projeler üretildi, seslendirmeler yapıldı, fotoğraflar ve filmler çekildi. Kısacası yaratıcılık hız kesmeden yoluna devam etti.

Bu yıl maskeler, eldivenler, kolonyalar bizi virüsten korurken aklımızı, hayallerimizi ve ruhumuzu ise yaratıcılık korudu. Pandemi döneminde yaratıcılık her zamankinden daha fazla yanımızda oldu. Kristal Elma, bu yılki etkinliği, zorlu süreçte hız kesmeden devam eden ve yaratıcılığını ortaya koyan herkese ithaf ediyor. Bu nedenle Kristal Elma, COVID-19’un yarattığı çeşitli ekonomik etkileri de göz önünde bulundurarak bu yılki başvuruları ücretsiz yaptı.

Kristal Elma’da yeni kategoriler

Pazarlama ve yaratıcılıkta sınır tanımayan ve iz bırakan işlerin ödüllendirileceği organizasyon bir önceki yıllarda olduğu gibi yeni kategorileriyle birlikte geliyor. 32. Kristal Elma’da; Basın başlığı altında “Özel Günler”, Dijital başlığı altında “Özel Günlerde Yaratılan İçerikler” kategorileri eklendi. Yapım/Yönetim kategorisine “En İyi Kurgu” ve “En İyi Görüntü Yönetmeni” alt kategorileri eklendi.

Teknoloji Hizmetleri kategorisi Telekomünikasyon Markaları ve Hizmetleri olarak güncellendi. Tasarım ana kategorisi altında yer alan “Çok Amaçlı Marka Çalışmaları” kategorisinin alt kategorileri “Yeni Marka Kimliği” ve “Yenilenen Marka Kimliği” olarak güncellendi.

Kristal Elma 2020 Özel Kategorisi ise tahmin edileceği üzere COVID-19 oldu. Bu kategoride işler, sektör ve mecra bağımsız olarak değerlendirilecek. Salgın dönemindeki koşullara rağmen hazırlanmış, duygusal bağ kurmuş, güçlendirmiş veya satış için yeni bir potansiyel yaratmış içerikler bu kategoride yarışacak. Tüm kategorilere ve yapılan değişikliklere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kategorilerde ve diğer tüm kategorilerde finalistler arasında yer alan işler açıklanmaya devam ediyor. Bu yılki Kristal Elma hakkında detaylı bilgiye internet sitesinden erişebilirsiniz.

https://www.instagram.com/p/CGhGY0wgDbU/

https://www.instagram.com/p/CGhGTuDAEck/

Görsel: Facebook, Instagram