Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sakallı Kadın ve Alevli Kalp Emojileriyle Birlikte 217 Yeni Emoji Geliyor

Sakallı Kadın ve Alevli Kalp Emojileriyle Birlikte 217 Yeni Emoji Geliyor

Çoğunluğunu mevcut emojilerin farklı ten rengi seçeneklerinin oluşturduğu 217 yeni emoji Unicode Konsorsiyum’un yayınladığ 13.1 güncellemesiyle tanıtıldı.

Unicode Konsorsiyum’u tarafından onaylanarak sürekli olarak güncellenen emoji kütüphanesi modern dünyamızın küresel ölçekteki bir iletişim dili. Kütüphane her yıl düzenli olarak güncelleniyor ve genişlemeye devam ediyor. En son geçtiğimiz Ocak ayında erkek gelinin ve trans bayrağının da yer aldığı cinsiyet ayrımı ve ırk gözetmeyen 117 farklı Emoji 13.0 güncellemesi kütüphaneye eklenmişti.

Henüz 13.0 güncellemesi pek çok cihaza gelmemesine rağmen bir ara sürüm olan 13.1 hakkında duyuru yapıldı. Pandemi nedeniyle Emoji 14.0 güncellemesinin gecikmesi bekleniyor. Ancak Unicode Konsorsiyum’u nispeten daha küçük bir sürüm olan 13.1 ile ertelenen 14.0 güncellemesini bir nebze olsun telafi ediyor.

Kalpli çift emojilerine alternatif ten renkleri

Farklı cilt tonları kombinasyonlarından yüz ifadelerine, cinsiyet ayrımı gözetmeyen emojilerden sembollere kadar 217 yeni emoji ile kütüphane biraz daha genişliyor. Bu yeni emojilerin çoğunluğu farklı varyasyonlarda ve kombinasyonlarda yer alan karakterler oluşturuyor.

2019 yılında eklenen el ele tutuşan farklı cinsten ve ten renginden çiftlerin devamı niteliğinde eklemeler yapıldı. Ortada kalbin yer aldığı çiftler için beş farklı ten rengi eklendi. Cinsiyetten bağımsız seçenekler sunmak isteyen Unicode farklı çeşitlilikte kadın ve erkek seçimi sunuyor. Birden fazla kişinin yer aldığı bu emojilere gelen yeni ten renkleri ile birlikte hepsinin 25 farklı varyasyonu oluyor. Çiftlerin yer aldığı bu kategoride 200 farklı seçenek oluyor.

Bununla birlikte mevcut sakal emojisinin adı da (adam: sakal) kişi: sakal olarak değiştirildi. Farklı ten renklerinde hem erkek hem kadın için sakallı emojiler yer alıyor.

Daha önce kütüphanede olmayan yeni emojiler

Ten renkleri seçenekleriyle çeşitlenen bu emojilerin dışında alevli kalp, bandajlı kalp, nefes veren yüz, bulutların arasından gözüken yüz ve sarmal gözlü yüz olmak üzere daha önce olmayan yeni emojiler de kütüphaneye eklenmiş oldu. Aşkı ile yanıp tutuşanlar için alev ve kalp emojisini birleştiren Unicode, kırık kalp emojisinin tam tersi olarak yaralarını saran bir iyileşen kalp emojisi koydu. Nefes veren yüz emojisinin ise 2020 yılı ile özdeşleştiğini söylemek mümkün.

emoji emoji

Unicode yaptığı açıklamada Emoji 13.1 veri dosyalarını ve grafiklerini yayınladığını da duyurdu. 13.1 güncellemesi 2021 yılının başından itibaren cihazlara gelmeye başlayacak. Pandemiden önce 2021 yılının başında sunulması beklenen Emoji 14.0’ın ise önümüzdeki yılın sonlarına doğru duyurulması bekleniyor. Dolayısıyla bu güncellemenin ardından yeni emojiler için bir süre beklemek gerekecek.

Görsel: Unicode, Emojipedia