Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Citroen Modelleriyle Tarihte Bir Yolculuk

Citroen Modelleriyle Tarihte Bir Yolculuk

Citroen, konforu merkeze aldığı ikonik modellerinden ilham alan animasyon reklam filmleriyle tarihinde bir yolculuğa çıkıyor.

Citroen, Hitchhiker (Otostopçu) isimli kampanyasıyla bir otostopçunun Fransız otomobil markasının efsanevi modelleriyle yaptığı yolculuğu duygusal ve nostaljik bir şekilde ele alıyordu. Geçmişle günümüzdeki bağı güçlendiren bir diğer kampanya da Citroen ikonik araçlarından bazılarının arkasında yatan tarihe ışık tutuyor.

İkonik modellerin arkasındaki tarih dolu hikayeler

Havas London imzalı Créateurs De Comfort kampanyası film kesitlerini andıran sahneleriyle markanın 100 yılı aşkın geçmişinde bir yolculuğa çıkıyor. 1919 yılından bu yana piyasada olan Citroen markasının en ikonik modelleri ve onların hikayeleri animasyonda yerini alıyor. 15 saniyelik reklam filmleri Citroen’in yüz yıllık süreç içerisinde gerçekleştirdiği konfor devrimini vurgulayarak sona eriyor. Type H modelinden CX Safari’ye kadar farklı modeller peş peşe sıralanıyor. En sonunda Citroen’in en yeni modeli C5 Aircross SUV Hybrid ile bu dönüşüm tamamlanıyor.

Tipografik seçimlerden, renk paletine sanat yönetmenliğinden hikayesine kadar her bir reklam filmi kendine özgü bir çizgi romana benziyor. Citroen de animasyon filmlere ek olarak reklamda yer alan sahnelerin bir derlemesini çizgi romana benzer bir formatta kitaplaştırıyor. Comfort Tales isimli kitap Citroen Boutique Lifestyle mağazasında markanın hayranları için satışa sunulacak.

Künye

Müşteri: Citroen
Birleşik Krallık Pazarlama Direktörü: Souad Wrixen
Ajans: Havas London
CCO: Vicki Maguire
Kıdemli Metin Yazarı: Sam Turk
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Paul Robbins
Hesap Yönetimi: Alec Campbell, Andrew Symonds & Lily Barber
Ajans Yapımcısı (Film): Adrianne Godfrey
Ajans Yapımcısı (Dijital): Katie Houghton
Planlama: Kerrie Boyes
Prodüksiyon Şirketi: Made By Radio
Tasarım: Daniel Davies
Medya Ajansı: Mediacom

Görsel: YouTube