Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’den Rahat Nefes Almayı Sağlayan Yüksek Teknolojili Maske

LG’den Rahat Nefes Almayı Sağlayan Yüksek Teknolojili Maske

LG, PuriCare Wearable Air Purifier ile rahat nefes almayı vadeden yüksek teknoloji ürünü bir yüz maskesi sunuyor.

Salgınların bundan sonraki yaşamımızın bir parçası olacağı yönünde gelecek senaryolarına çoğunuz rastlamışsınızdır. Durum böyleyken işin içine teknolojinin de girmesi şaşırtıcı değil. Artırılmış gerçeklik, kamera, kulaklık ve mikrofonla donatılan yeni nesil maskeler kirli hava ve virüs geçirmeyen yapılarıyla yeni anormalin gözdesi olmaya aday. Farklı dillere anlık olarak çeviri yapabilen C-Mask de maske kuralını reddedenleri bile cezbedecek bir yenilik olarak karşımıza çıkmıştı. LG ise PuriCare Wearable Air Purifier adlı maskesiyle bu rekabette varlık gösteriyor.

PuriCare Wearable Air Purifier, kullanıcının solunum düzenini algılayan sensörle donatılmış

LG, PuriCare Wearable Air Purifier ile sıradan maskelerle yaşadığımız en temel sorun olan rahat nefes alamama konusuna çözüm getiriyor. Maske 2 adet H13 HEPA filtresi, çift fan ve bir de solunum sensörüyle donatılmış. Bu sayedede kullanıcılara daha yüksek bir güvenlik hissi vermeyi amaçlıyor.

Maskede LG’nin ev tipi hava temizleyicileri serisinde halihazırda kullandığına benzer filtreler kullanılmış. Patentli solunum sensörü sayesinde maske, kullanıcının solunum düzenini algılayabiliyor ve solunumun sorunsuz olması için fanları buna göre ayarlıyor. Üç farklı hızda çalışan fanlar, hava girişine yardımcı olmak için hızlanıyor ve direnci azaltmak için yavaşlıyor.

Maskenin hijyeni, kılıfındaki UV-LED ışıklar sayesinde sağlanıyor. Bu kılıf ayrıca maskeyi şarj ediyor ve filtrelerin değiştirilmesi gerektiğinde LG ThinQ mobil uygulamasına bildirim gönderebiliyor. LG, 820mAh pilin düşük kullanımda sekiz saate kadar, yüksek kullanımda ise yalnızca iki saate kadar dayandığını belirtmiş.

PuriCare Wearable Air Purifier

Bu teknolojik maskeler için kesin bir çıkış tarihi ve fiyat henüz belirlenmemiş olsa da belirli pazarlarda dördüncü çeyrekte satışa sunulacağını açıklanmış.

Görsel: LG