Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plajdaki Havlu Savaşlarıyla Küresel Gerginliği Tiye Almak

Plajdaki Havlu Savaşlarıyla Küresel Gerginliği Tiye Almak

Prawta Annez’in dünyadaki siyasi gerginlikleri, havlu savaşlarıyla sembolize ettiği Towels adlı kısa filmi barışçıl olmayan insan davranışlarının absürtlüğünü ortaya koyuyor.

Prawta Annez, kısa animasyonu Towels ile küresel gerilimlerden duyduğu endişeyi ve hayal kırıklığını, okyanus kıyısında geçen bir havlu savaşıyla dışa vuruyor. Annez bu filmi siyasi açıdan gergin geçen küresel gündemden etkilenerek hazırlamış.

Towels, Gandi’nin “Göze göz tüm dünyayı kör eder” sözünden ilham alıyor

2016’da Donald Trump’un seçilmesi ve Brexit referandumu gibi gelişmeler 2017’deki gerginlikleri tetikleyen unsurlar arasındaydı. O dönemde dünyanın dört bir yanında çatışmalar ve iç savaşlar yükselmeye başlamış, ülke liderleri “savaş” sözcüğünü sıkça telaffuz etmeye başlamıştı. Öye ki stratejistler, “üçüncü dünya savaşı” riskine işaret etmişti. Günümüze baktığımızda da bu gerilimlerin yatışmadığını, zaman zaman pandemiyi gölgede bırakacak kadar endişe verici hale geldiğini görüyoruz ne yazık ki. O nedenle Annez’in filmi günümüzde de geçerliğini koruyor. 2018’de gösterime giren ve 2019’da pek çok ödüle layık görülen Towels, 1 hafta kadar önce Vimeo’da yayınlanmış ve Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Towels

İngiltere’de çalışmalarını sürdüren storyboard ve konsept sanatçısı Annez’in bu filmde ilham aldığı bir başka tez de Mahatma Gandi’nin “Göze göz tüm dünyayı kör eder.” şeklindeki ünlü sözü. “Umarım bu kısa film, nerede olurlarsa olsunlar veya her ne yapıyor olurlarsa olsunlar, onu izleyenler için 4 dakikalık keyifli bir kaçış olur” diyor Prawta Annez.

Towels

Prawta Annez’in çalışmalarını internet sitesi, Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Vimeo