Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ömrünü Tamamladığında Gübre Olarak Gömebileceğiniz Kapüşonlu

Ömrünü Tamamladığında Gübre Olarak Gömebileceğiniz Kapüşonlu

Vollebak'ın yeni tasarımı "Plant and Pomegranate Hoodie" adlı kapüşonlu sweatshirt, kullanım ömrünü tamamladığında tamamen doğaya karışabiliyor.

Tasarıma getirdikleri bilimsel ve teknolojik yaklaşımlarla tanınan Vollebak, son dönemde çevre duyarlılığını ön plana alan bir marka haline geldi. Elektronik atıklardan yaptığı Garbage Watch bunun bir göstergesiydi. Ondan önce ise üzerine ışıkla çizim yapılabilen Solar Charged Jacket ve giyen kişiyi sakinleştiren kapüşonlu giysi Baker Miller Pink Hoodie ile yer vermiştik kendilerine. Vollebak sürdürülebilir moda anlayışını Plant and Pomegranate Hoodie adlı yeni bir tasarımla ortaya koyuyor.

Biyobozunur sweatshirt

Görünürde sıradan bir kapüşonlu sweatshirt olan Plant and Pomegranate Hoodie, çeşitli bitkilerden yapılmış ve narla renklendirilmiş kompostlanabilir bir giysi. Öyle ki ömrünü tamamladığında arka bahçenize gübre niyetine gömerek doğaya karışmasını sağlayabilirsiniz.

Plant and Pomegranate Hoodie

Plant and Pomegranate Hoodie, doğada yaşayan ilk insanların bitkilerden, ağaç kabuklarından ve hayvan derilerinden yaptığı kıyafetlerden ilham alıyor. Giyen kişi için normal bir kapüşonludan farksız bir deneyim sunuyor. Uzun süre de dayanıyor. Ancak görünenin ardında oldukça çevreci bir ürün saklı.

Her bir kapüşonlu sweatshirt, sürdürülebilir şekilde yönetilen ormanlardaki okaliptüs ağaçlarından yapılıyor. Rengini vermek için de dev bir nar boyası teknesine batırılıyor. Tamamen bitkilerden yapıldığı için biyolojik olarak tamamen doğada çözünebilir ve kompostlanabilir nitelikte.

Görsel: Vollebak