Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King’den Metan Emisyonunu Azaltmaya Yönelik Menü

Burger King’den Metan Emisyonunu Azaltmaya Yönelik Menü

Sürdürülebilirliğe odaklanan Burger King, Michel Gondry yönetimindeki kampanyasıyla metan emisyonu daha düşük etten üretilmiş Whopper’larını tanıtıyor.

Hayvanlar sindirimlerinin bir yan etkisi olarak metan gazı salınımı yapıyor. Küresel ölçekte artan metan emisyonu dünyayı olumsuz yönde etkiliyor. Birleşmiş Milletler gıda ve tarım grubuna göre sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 14,5’inde hayvancılığın etkisi bulunuyor. Moldy Whopper kampanyası ile koruyuculardan ve yapay tatlardan uzaklaşma hedefini etkileyici ve açık bir şekilde gösteren fast food markası Burger King bu sefer de hayvanların yaymış olduğu metan gazlarına odaklanıyor.

Metan gazı emisyonu üzerine bir şarkı

Yapılan araştırmalar ineklerin günlük öğünlerine 100 gram limon otu yaprağı eklenmesinin hayvanların karbon emisyonlarında yüzde 33’e varan azalma yaratacağını söylüyor. Limon otu yapraklarının bu salınımın düşürmede etkisinin bulunması Burger King’in yeni kampanyasında anlatılmak istenen temel noktayı oluşturuyor. Reduced Methane Whopper menüsü ile gezegen için daha iyi et mottosunu benimseyen Burger King özel bir diyetle yetiştirilen ineklerin etinden yapılacak Whopper’lar sunmaya başlıyor.

We Believers tarafından hazırlanan 2 dakikalık reklam filmindeki akılda kalıcı şarkıyla sorunun bir parçası olduğunu kabul eden marka çözümün de bir parçası olacağını belirtiyor. Çocukların yer aldığı reklam filminde ineklerin yemiş olduklarını değiştirerek sera gazlarının nasıl azaltılabileceği yönünde bir şarkı söyleniyor.

Oscar ödüllü Fransız yönetmen Michel Gondry tarafından hazırlanan kampanyada 11 yaşındaki Mason Ramsey yıldız olarak sahneye çıkıyor. Spotless Mind Of Eternal Sunshine ve The Science of Sleep gibi filmlerinde yönetmenliğini yapan Michel Gondry, kendi tarzı ve görsel metaforlarıyla dolu reklam filmiyle Burger King’in hikayesini anlatmaya yardımcı oluyor.

Burger King beş restoranda Reduced Methane Whopper’ı sunacak

Burger King Küresel CMO’su Fernando Machado müşterilerine maliyet açısından yük olmadan sürdürülebilir çözümler üretmek için adım atmaya devam edeceklerini ifade ediyor.

Burger King metan gazı emisyonunu azaltmayı hedefleyen Reduced Methane Whopper menülerini şimdilik sadece beş noktada satışa sunuyor. Fast food zinciri önümüzdeki günlerde Los Angeles, Portland, Austin, Miami ve New York’ta bu yeni hamburgerlerini sunmayı planlıyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: We Believers
CCO: Gustavo Lauria
Metin Yazarı: Gustavo Lauria, Santiago Luna Lupo
Sanat Yönetmeni: Diego Grandi
Sözler: Gustavo Lauria, Steve Mudd
Prodüksiyon Başkanı: Marcia Jaes
Prodüksiyon Şirketi: Partizan Pictures
Yönetmen: Michel Gondry
DoP: Shawn Kim
DüzenlemeFinal Cut LA
Post Prodüksiyon: The Mill LA
VFX: Glyn Tebbutt, Erin Hicke
Müzik: Pickle Music NY
Beste: Alexis Estiz
Araştırma Ekibi: PhD. Octavio A. Castelán-Ortega, PhD. Ermias Kebreab

Görsel: YouTube