Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Kârı Sokak Hayvanlarına Ait Olan Kitap Koala Şişli’de Kitap Kafe Açtı

Tüm Kârı Sokak Hayvanlarına Ait Olan Kitap Koala Şişli’de Kitap Kafe Açtı

2018'den bu yana e-ticaret sitesi olarak kitap satışı yapan Kitap Koala, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde Şişli’nin en büyük kitabevini açtı.

Hayvanseverler; sokak hayvanlarını sahiplendirmek, sahiplenilmiş hayvanların sokağa bırakılmasını önlemek, sokaktaki canların mama, tedavi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve hayvana şiddet yasası gibi farklı cephelerde mücadele veriyor. Bu mücadele sırasında çok yaratıcı işler de karşımıza çıkıyor. Yaratıcılık kadar önemli olan bir başka özellik de yardım modelinin sürdürülebilir olması. Kitap Koala hem yardım modeli konusundaki farklı yaklaşımı hem de 14 Şubat’ta açtığı kitap kafesi ile dikkat çekiyor.

View this post on Instagram

Hepinize sevgi dolu bir merhaba Hepinizin bildiği gibi Nişantaşı’nda ve Şakayık Sokak’ta eski İş Bankası Nişantaşı Şubesi artık bizim kitap kafe evimiz. Yani hem kitapları hem de kahveleri bulabilirsiniz. Üstelik kitap-kafenin içerisinde dinlenebileceğiniz, ders çalışabileceğiniz ve Friends dizisindeki gibi arkadaşlarınızla muhabbet edebileceğiniz bir alan bile var. Az kitaptan çok adet tutmaktansa çok kitaptan az adet tutacağız. Hiçbir kitaba sansür uygulamadan her kitabı talep olduğu sürece bulundurmaya çalışacağız. Şu anda mağazamızda 30.000’in üzerinde kitap var. Bir de muhteşem kahvelerimiz var, elbette tadını denemeniz gerekecek. Kapılarımızı açtık ve şu anda bizi seven müşterilerimizi bekliyoruz ama hala çok eksiğimiz var ve sizinle birlikte tamamlayacağız. İşte bu yüzden tam olarak şimdi resmi açılış tarihimizi açıklıyoruz. Öyle özel bir günde açılıyoruz ki… Hepiniz 14 Şubat’ın önemini bilirsiniz. O günün hepimizin hayatında çok önemli bir yeri vardır ve 14 Şubat dediğimizde ilk aklımıza o gelir. İçinde romantizm vardır, sevgi vardır, macera vardır, ideoloji, başkaldırı vardır. Elbette hangi gün olduğunu çoktan anladınız. Tabi ki bize yakışır şekilde “Dünya Öykü gününde açılıyoruz.” YAŞASIN DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ O günden önce de ziyaret edebilir, kitaplarımızı okuyabilir ve kahvelerinizi yudumlayabilirsiniz. Ulaşamayanlar da internet sitemizi kullanabilirler. https://kitapkoala.com Adresimiz: Teşvikiye Mah. Şakayık Sok. No:40 Şişli İstanbul

A post shared by Kitap Koala (@kitapkoala) on

Kitap Koala’nın yönetim kurulu ortakları, sokak hayvanları

2018 yılında kurulan Kitap Koala, pek çoğumuzun bildiği gibi öncelikle e-ticaret sitesi olarak çalışmalarına başladı. 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde ise Teşvikiye’de 600 m2’lik bir alan üzerinde Şişli’nin en büyük kitabevini açtı. Bir anonim şirket olan Kitap Koala, iyiliğin finansmanının kâr amaçlı şirketler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği fikrine dayanıyor. Kitap Koala’nın Felsefesi kısmında yer verdikleri açıklamalar göre; sosyal bir misyona sahip kâr amaçlı kurumlar, doğru insanlar tarafından yönetildiğind çok büyük ve güçlü kaynaklara erişilebiliyor. Kitap Koala kâr amaçlı bir kurum sadece kârı sokak hayvanlarının tedavisine ayrılıyor. Normal şirketlerde kâr, ortakların portföyüne dahil olurken Kitap Koala’da sokak hayvanlarının portföyüne dahil oluyor. Bu nedenle Kitap Koala’nın yönetim kurulu ortakları, sokak hayvanları. Bir başka hedefleri de başka girişimcileri benzer iş modeli kurmaya özendirmek.

Bağış sürdürülebilen bir model değil

Hiçbir kurum ya da şahıstan bağış ya da sponsorluk almayan Kitap Koala için bağış ya da sponsorluk almak kendi felsefesine aykırı. Amacı, bağışlarla atalete kapılmak yerine ticari olarak var olabilmek. Başka bir deyişle şirketin kâr etme refleksini öldürmek yerine istikrarlı bir şekilde kâr etmesini sağlamak. Elbette bu kârı da sokak hayvanları için kullanmak. Yine de bir parantez açıyorlar ve kendilerine başvuran ve kütüphanesine kitap almak isteyen okullar olduğunu belirtiyorlar. Yardımseverler isterlerse onlar için Askıda Kitap ya da Askıda Mama satın alabiliyor.

View this post on Instagram

Kitap Koala'nın kapıları imza, söyleşi düzenlemek ya da etkinlik yapmak isteyene herkese açık. Toplantı düzenlemek ve etkinlik yapmak isteyenler için tesis tamamen ücretsiz kullanıma açıldı. Şirketler bile toplantıları ya da organizasyonlari için ücretsiz kullanabilirler. Neden ücretsiz olduğunu şöyle açıklıyoruz: İnsan özünde iyidir. Faydalandığı yere fayda yaratmaya çalışır. Bazen düşünmekte zorlandığı için aksi düşünülebilir ama fark ettiğinde zarar vermekten çok fayda yaratma amacını taşır. Bir süre tamamen ücretsiz olacak. Bu bir deney… Etkinlikleri takip edip, tamamen ücretsiz olan bu etkinliklerin kitap ya da kafe kullanımına etkisini takip edeceğiz. Deneyin 3 aylık sonuçlarını sizinle paylaşacağız. Bakalım neler olacak? Faydalanmak isteyen herkes [email protected] adresine mesaj gönderebilirler.

A post shared by Kitap Koala (@kitapkoala) on

Kitap Kafe’de neler yapılabilir?

Daha fazla sokak hayvanını tedavi edebilmek ve kaynaklarını artırabilmek hedefinin peşinde son sürat giden Kitap Koala artık Şişli’nin en büyük Kitap Kafe işletmesini yönetiyor. 30.000’in üzerinde kitap çeşidi ile bu alanda en zengin kitabevi olmayı hedefliyor. Bu kitap kafe aracılığıyla Kitap Koala’yı farklı şekillerde destekleyebilirsimiz. Yapabileceğiniz ilk şey kitap satın almak. Kitap çeşidi çok olduğundan hiç bir yerde bulamadığınız kitapları Kitap Koala’da bulabilme şansınız yüksek. Kitabevinin kafesinden alışveriş yapabilirsiniz. Doğum günü, kurumsal eğitimler ya da diğer etkinlikler için salonları ya da toplantı odalarını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Askıda Kitap ya da Askıda Mama satın alarak bu ürünlerin doğru yerlere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Elbette hala internet üzerinden satışa devam ediyorlar. Dolayısıyla internet sitesini paylaşabilir, Kitap Koala’yı arkadaşlarınıza duyurabilirsiniz.

Kitap Koala Kitap Koala

Görsel: Kitap Koala


Bigumigu Yazarı
| GENEL