Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klişe Sinema Sahnelerine Beklenmedik Dokunuşlar

Klişe Sinema Sahnelerine Beklenmedik Dokunuşlar

TBWA\Istanbul, TV+ için hazırladığı reklam filminde klişeleşmiş film sahnelerine yerel dokunuşlar gerçekleştirerek platformdaki türlerin fazlalığına vurgu yapıyor.

İçerisinde 150’den fazla kanal bulunan ve birçok farklı içeriğe sahip televizyon platformu TV+ “Her Duyguya Yer Var” isimli reklam filmi ile içeriklerinin ve bu içeriklerin çeşitliliğinin fazlalığını vurgulamak amacı ile kısa film tadında bir kampanya gerçekleştirdi. TBWA\Istanbul imzalı reklam filminin yönetmenliğini Filmpark prodüksiyon şirketinden Gürkan Kurtkaya üstlendi. Korku, gerilim, bilim kurgu sahnelerinin yer aldığı reklam filminde hiç beklenmedik anda beklenmedik gelişmeler yaşanıyor.

Klişe sahnelere yerel dokunuşlar

Dünya sinemasının klişe sahnelerinden yola çıkan kampanya bu sahnelere yerel dokunuşlar yapıyor. Korku filmlerinde buğulu cama yazılan yazı, mafya filmlerinde otomobil bagajına atılan halıya sarılmış ceset, apartman penceresinden otomobilin üstüne düşen insan ve bilim kurgu filmlerinde uzaylı istilasına uğrayan şehre inen uzay aracı. Farklı türlerdeki yabancı filmlerde görmeye alışık olduğumuz sahneler küçük dokunuşlarla bir anda hiç de yabancı hissetmediğimiz sahnelere dönüşüyor.

TV+ içeriklerinin zenginliğini vurguluyor

İçeriklerin zenginliğini yaşattığı duygularla vermek isteyen TV+ filmin çekimlerini İstanbul’da gerçekleştirdi. Üç günde tamamlanan çekimlerde yer alan sahneler için Karaköy’deki tarihi Bankalar Caddesi bir günlüğüne trafiğe kapatıldı. Kalabalık bir ekiple gerçekleştirilen filmin çekimleri için Turkcell Marka ve Pazarlama İletişimi Direktörü Ahmet Yaman reklam filminin sinema tadında olmasına özen gösterdik dedi.

2015 yılından bu yana hizmet veren platform 2017 yılında yayınladığı 4 farklı reklam filminde de mizah tonu yüksek bir kampanyaya imza atmıştı. Reklam filmleri televizyon izlerken oluşan komik durumları farklı bir bakış açısı ile yansıtıyordu.

Künye

Müşteri: TV+
Müşteri Ekibi: Ahmet Yaman, Sinem Hekimoğlu, Seda Volkan, Irmak Altaş
Ajans: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
Yaratıcı Ekip: Eser Yazıcı, Serdar Güngör, Selin Pervan, Mesut Yüksel
Marka Ekibi: Ömer Üstündağ, Müge Bozkurt, Ezgi Sezar, Sıla Ezgi Avcı
CSO: Toygun Yılmazer
Genel Müdür Yardımcısı: Tuğyan Çelik
Stratejik Planlama Ekibi: Özgün Özkalay, Yunuscan Hısımcıl
Prodüksiyon Ekibi: Evrim Saraçoğlu, Volkan Alkan, Zeynep Hacıalioğlu
Sosyal Medya Ekibi: Burcu Yılmaz, Cansu Akdeniz, Ozan Dağlı
Prodüksiyon Şirketi: Filmpark
Yönetmen: Gürkan Kurtkaya
2. Yönetmen: Başar Kalıpçı
Müzik: Jingle Jackson

Görsel: Vimeo