Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Başına Örümcek Yakalayabiliyorsan Vergi İşlemlerini de Halledebilirsin

Tek Başına Örümcek Yakalayabiliyorsan Vergi İşlemlerini de Halledebilirsin

Wieden + Kennedy Portland tarafından TurboTax için hazırlanan kampanya hayatları başarılarla dolu insanların vergi işlerini de tek başına halledebileceğini anlatıyor.

Vergi işlemlerinin süreci her ülkede farklı şekilde gerçekleşiyor. Üç ana başlıkta toplanan (Federal gelir vergisi, Sosyal Güvenlik Kurumu vergileri ve eyalet gelir vergileri) ABD’deki vergilerin ödenme süreçleri belirli tarihlerde oluyor. Bazı vergiler vatandaşların maaşından direkt olarak kesiliyor. Vergi işlemleri ve bunlardan doğacak geri ödemeler için ise 15 Nisan’a kadar başvuruda bulunmak gerekiyor. Bu karışık işlemlerler vatandaşlar için kimi zaman can sıkıcı ve uğraştırıcı bir işe dönüşebiliyor.

Ufak bir yardım ile vergi işlerini tek başına halletmek mümkün

ABD’de çevrimiçi vergi hazırlama hizmeti sunan TurboTax ülkede yaşayan vatandaşların bu çetrefilli süreçte yanında olacak bir hizmet sunuyor. Vergi beyanı, ödeme tutarı ve hesap süreçlerinin daha hızlı ve basit bir şekilde ayarlanmasına olanak sağlıyor. Şirket, ABD’de vergi dönemi yaklaşırken gerçekleştirdiği kampanya ile insanların bu konuda endişe etmemesi gerektiğini vurguluyor.

“All People Are Tax People” isimli kampanya Wieden + Kennedy Portland imzası taşıyor. İnsanlar bir bebek sahibi olmak, güzel bir yemek pişirmek, bir bardak yardımı ile örümcek yakalamak, otomobilin ön koltuğunda pantolon değiştirmek, okulda bir bilim projesi yürütmek gibi irili ufaklı olayları başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Kimisi cesaret isteyen kimisi sorumluluk isteyen bu işleri başaran insanların kendi vergi işlerini de elbette tek başına yapabilirler.

İnsanların hayatlarında iyi şeyler başardıklarını ve vergi işinin onların cesaretini kırmamasını gerektiğini anlatan reklam filmleri müşterilerine ilham vermeye çalışırken sinir bozucu ve can sıkıcı vergi işlerinin TurboTax yardımı ile kolayca halledilebileceğini gösteriyor.

Kampanya Super Bowl’da da gösterimde olacak

Ülke nüfusunun çeşitliliğini göz önünde bulunduran şirket kampanyasını da bu doğrultuda hazırlamış. İngilizce hazırlanan 30 saniyelik ve bir dakikalık filmlerin yanı sıra bir de İspanyolca reklam filmi bulunuyor. Kampanyada yer alan 30 saniyelik reklamlar ile birlikte yayınlanan 15 saniyelik dört reklam filminde ise ücretiz hizmete vurgu yapılıyor. Düşük gelirli çalışanların da hizmet alabileceğini belirten reklam filmleri oldukça basit ve tek bir noktaya dikkat çekiyor: Free (Ücretsiz)

Televizyonlarda ve dijital platformlarda yayınlanacak olan 2020 kampanyasının Super Bowl’da da 45 saniyelik gösterimi olacak. Turbotax kampanya ile ABD’deki vergi işlemi süresince vatandaşların aklında kalmayı hedefliyor.

Künye

Ajans: Wieden+Kennedy Portland
Müşteri: TurboTax

Görsel: YouTube