Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Herkes Regl Olsaydı Ondan Bahsetmek Daha Kolay Olmaz Mıydı?

Herkes Regl Olsaydı Ondan Bahsetmek Daha Kolay Olmaz Mıydı?

BBDO New York tarafından iç çamaşırı markası Thinx için hazırlanan "MENStruation" reklam filmi erkeklerin de adet gördüğü bir dünya yaratıyor.

Tampon veya ped yerine kullanılabilen iç çamaşırları ile bilinen Thinx regl konusunda tabuları yıkan reklam kampanyalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl haziran ayında regl dönemi için özel olarak yarattığı 4 katmanlı battaniye “Thinx Period Sex Blanket” ile adet döneminde adeta bir yasak gibi bakılan seks konusunu gündemine almış ve regl kanı, regl dönemi gibi konuları gündemine almıştı. Thinx ABD’de ilk kez gerçekleştirdiği televizyon kampanyası ile erkeklerin de adet dönemi geçirdiği bir dünya yaratıyor. Şirket markasının küresel tanınırlığını arttırmayı hedeflerken regl döneminde olmanın vücudun yapısı gereği gayet doğal karşılanması gerektiğini gösteriyor.

Reklam empati kurma çağrısında bulunuyor

BBDO New York tarafından yaratılan ve Rachel McDonald’ın yönettiği “MENStruation” isimli reklam filmi babasına ilk defa regl olduğunu söyleyen genç bir çocukla başlıyor. Reklamda iç çamaşırından sarkan tampon ipi ile soyunma odasına giren bir adam ve arkadaşından fazla tampon isteyen bir başka adam daha yer alıyor. Vücudun geçirdiği bu doğal süreçten utanılmaması gerektiğini vurgulamak isteyen Thinx dürüstlüğü ve samimiyeti ön plana koyduğu reklam filmi ile regl döneminin gizlenecek bir şey olmadığını gösteriyor. Film “Herkes regl olsaydı ondan bahsetmek daha kolay olmaz mıydı?” sözüyle sona eriyor. BBDO New York CSO’su Crystal Rix “empati” kelimesini merkeze aldıklarını ifade ederken pek çok şirketin ve kültürün regl dönemi konusunda hiç empati yapmadıklarını ve samimi bir girişimde bulunmadıklarını söylüyor.

NBC, TLC, MTV gibi 18 farklı kanalda gösterimde olacak reklam filmi aynı zamanda Spotify reklamlarında yer alacak. Reklamın tüm kanallarda yayınlanmamasını sebebi ise kan lekesi ve tampon ipinin sarktığı soyunma odası sahnesi gibi cesur sahneler barındırmasından kaynaklanıyor. Reklamcılık kuralları nedeniyle bu reklamları yayınlayamayacağını söyleyen kanallar için Molland şu ifadeleri kullanıyor. “Hedefimiz insanların bu konuyu düşünmesini sağlamaktı. En azından bunu başardık.”

Thinx küresel bir marka olmayı hedefliyor

Reklam tek başına vermek istediği mesajı izleyiciye veriyor. Ancak bununla birlikte Thinx, adet dönemi için iç çamaşırı olduğunu bilmeyen insanların da markadan haberdar olmasını istiyor. Şirketin hedefi yıl sonuna kadar 18 ila 49 yaş arasındaki kadınların yüzde 50’sine ulaşmak. 2017 yılından bu yana CEO olarak görev yapan Maria Molland markaya olan ilgiden ve sevgiden memnun olduklarını ancak iş ürünü seven insanların müşteri olmasına geldiğinde alışkanlıkların kolay değişmediğini ve bu durumun şirketi zorladığını söylüyor.

Geçtiğimiz yıl 50 milyon dolarlık satış gerçekleştiren Thinx önümüzdeki 8 yıl içerisinde 500 milyon dolarlık bir şirket olmak istiyor. Satışlarının yüzde 30’unu ABD dışına gerçekleştiren şirket bu hedefi tutturmak için küresel bir marka olmak zorunda olduğunu biliyor ve yatırımlarını bu yönde gerçekleştiriyor.

Hijyen markalarından cesur reklam filmleri

Kampanyanın gerçekleştirilmesi son dönemde hijyen markalarının gittikçe daha cesur reklamlar ile izleyici karşısına çıkmasından ve ödüller almasından kaynaklanıyor. Libresse için hazırlanan Cannes Lions 2018’de Titanium kategorisinde Titanium Lion’a layık görülen olan “Blood Normal” kampanyası ve yine aynı marka için yaratılan “Viva La Vulva” filmi kadın cinselliği ve regl dönemi gibi tabu olarak görülen konuların üstüne gitmişti. Thinx de regl döneminde seks için yarattığı özel battaniyesinden sonra regl dönemi için özel üretilen iç çamaşırlarının daha çok insan tarafından tanınması için yayınlanacak MENStruation reklam filmi ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Künye

Müşteri: Thinx
CEO: Maria Molland
Ajans: BBDO New York
Prodüksiyon Şirketi: Biscuit Filmworks
Yönetmen: Rachel McDonald
Yaratıcı Yönetmen: Bianca Guimaraes, Peter Alsante
İdari Yapımcı: Angela Narloch, Anthony Curti
Renklendirme: Company 3
Ses: Heard City

Görsel: Youtube