Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
NBA Oyuncusu Kyle Kuzma ile Puma Ortaklığı Markanın Logosunu Değiştirdi

NBA Oyuncusu Kyle Kuzma ile Puma Ortaklığı Markanın Logosunu Değiştirdi

Los Angeles Lakers'ın 24 yaşındaki oyuncusu Kyle Kuzma ile beş senelik sponsorluk anlaşması yapan Puma anlaşmanın duyurusunu markanın isminde değişiklik yaparak gösterdi.

Uzun süredir basketbol piyasasında adını duyamadığımız Puma geçtiğimiz yıl genç yetenekler ile yaptığı anlaşmalar ile adından yeniden söz ettirmeye başladı. Son olarak Los Angeles Lakers’ın genç yeteneği Kyle Kuzma ile ayakkabı sponsorluğu gerçekleştiren şirket bu anlaşmanın duyurusunu da açık hava reklamları ile gerçekleştirdi.

Kyle Kuzma ile yapılan anlaşmanın tanıtımı için Puma logosunda değişiklik yapıldı

Geçtiğimiz Çarşamba günü açıklanan beş yıllık anlaşma ile Kuzma Puma’nın marka yüzü olacak. Resmi açıklamanın Cuma günü yapılması beklenirken Puma, Kyle Kuzma ile yaptığı anlaşmayı açık hava reklamları ile duyurdu. Markanın logosunun ve isminin yer aldığı murallarda ve reklam afişlerinde kelime oyunu yapılarak “Puma” yazısı “Kuzma” şeklinde değiştirildi. Spor markasının Kyle Kuzma’ya senelik 3 milyon dolar civarı ödeme yapacağı açıklandı.

2017 NBA Draft’ının 27. sırasında seçilen Kyle Kuzma geçtiğimiz sezon Los Angeles Lakers forması ile 70 maça çıktı. Bu maçlarda yaklaşık 33 dakika süre olan oyuncu 18.7 sayı 5.5 ribaunt ve 2.5 asist ortalaması ile oynadı. Oyuncu her ne kadar bu yıl Çin’de gerçekleştirilen FIBA Basketbol Dünya Kupası’na sakatlığından ötürü katılamamış olsa da Puma önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan 2020 Olimpiyat takımında Kyle Kuzma’nın yer almasını bekliyor. Şirket böylelikle NBA yer alan adidas ve Nike gibi diğer büyük şirketlerinin arasında kendine yer edinmeyi amaçlıyor.

Puma önümüzdeki yıllarda basketbolda adından söz ettirebilir

Kuzma Puma’nın anlaşma sağladığı tek NBA oyuncusu değil. Gençlere yatırım yapan şirket Kyle Kuzma ile birlikte Phoenix Suns’ın geçtiğimiz sene draft ettiği oyuncu Deandre Ayton, New York Knicks’in 19 yaşındaki kısa forveti R. J. Barrett ve Sacramento Kings’in 2.11 metrelik genç uzunu Marvin Bagley de anlaşması bulunuyor. Genç yeteneklerin yanı sıra DeMarcus Cousins, Rudy Gay, Danny Green gibi isimlerle de sponsorluk anlaşması bulunuyor.

İsimlere baktığımız zaman şirketin süper yıldız sayılabilecek oyuncular ile anlaşma sağlamamış olduğunu görüyoruz. Ancak genç yetenekler ile yapılan ayakkabı sponsorlukları sayesinde markanın adını basketbol piyasasında daha çok duyabiliriz.

Görsel: Puma, Twitter