Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Asya Pasifik Bölgesinin Yaratıcılık Festivali Spikes Asia 2019 Gerçekleşti

Asya Pasifik Bölgesinin Yaratıcılık Festivali Spikes Asia 2019 Gerçekleşti

Cannes Lions’ın da organizatörü olduğu Asya Pasifik bölgesinin yaratıcılık festivali Spikes Asia 25-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Küresel çapta gerçekleşen Cannes Lions’ın bölgesel ayaklarından biri olan Spikes Asia Asya Pasifik bölgesinin büyük yaratıcılık festivallerinin başında geliyor. Bigumigu’nun da medya partneri olarak yer aldığı Spikes Asia Yaratıcılık Festivali’nin bu seneki teması Asya yaratıcı endüstrisinin yaşadığı değişimi yansıtıyor.

25-27 Eylül tarihleri arasında Singapur’da gerçekleşen Spikes Asia 2019 bölgede dikkat çeken işleri sergilemenin yanı sıra Asya Pasifik ülkelerinin yaratıcılığını yerinde analiz etmiş oldu. Böylelikle bölgenin hızla gelişen yaratıcı iletişim endüstrisi gösterilmiş oldu ve tüm katılımcılar için bir iletişim ağı da sağlandı. Festivalin gerçekleşmesi ile birlikte önde gelen markalar, bölgesel ve küresel gerçekleştirdikleri projeler ve işler ile yaratıcılıklarını gösterirken teknolojik hünerlerini de ortaya koydu.

Cinsiyet eşitliği, Z jenerasyonu, geleceğin teknolojileri ve medyanın gücü festivalin gündemini oluşturdu

Bu senenin programında ise z jenerasyonundan toplumsal cinsiyet eşitliğine, insan hayatını yeniden şekillendiren teknolojilerden yaratıcı medyanın gücüne kadar çeşitlilik söz konusu. McDonald’s Japonya, TikTok ve TBWA\Hakuhodo milenyum kuşağı arasındaki en popüler ve ilgi çekici platformlarda markaların nasıl bir strajei ile yer aldıklarını ve z jenerasyonuna yönelik yürütülen kampanyalar hakkında konuştu.

HP and Wieden+Kennedy ise video oyunları oynayarak nasıl daha iyi bir zekaya sahip olunabileceğini tartıştı. Diego India pazarlama yöneticisi Julie Bramham gerçekleştirdiği konuşmada toplumsal cinsiyet portresini sunarken cinsiyet eşitliğinin nasıl normalleştirilebileceği hakkında bilgi verdi.

Yaşamı yeniden şekillendiren artırılmış gerçeklik ve blockchain teknolojilerin önemi Cheil Worldwide idari yaratıcı yönetmeni Youngmin Pipha Cho tarafından anlatıldı. Cho, artırılmış gerçeklik ve blockcahin teknolojilerinin hayatı ve reklam sektörünü nasıl etkileyeceğini paylaştığı örnekler üzerinden gösterdi.

Üç gün süren festivalde markalar birbirleri ile iletişime geçip ilham verici fikirleri tartıştı. Bununla birlikte 27 Eylül günü Singapur Victoria Theatre and Victoria Concert Hall’de Spikes Asia Awards (Spikes Asia Ödülleri) töreni gerçekleşti. Asya Pasifik bölgesi ülkeleri jüri üyeleri en yaratıcı işleri ödüllendirdi.

Görsel: Spikes Asia