Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Spikes Asia 2019’da Asya Pasifik Bölgesindeki Yaratıcılığın Konuşulduğu Röportajlar

Spikes Asia 2019’da Asya Pasifik Bölgesindeki Yaratıcılığın Konuşulduğu Röportajlar

Spikes Asia 2019 kapsamında gerçekleşen Asya Pasifik bölgesindeki yaratıcılığın ve sektördeki güncel durumun ele alındığı röportajları derledik.

Cannes Lions’ın bölgesel ayaklarından biri olan ve Asya Pasifik bölgesinin en önemli yaratıcılık festivalleri arasında bulunan Spikes Asia 2019 Yaratıcılık Festivali geride kaldı. Bölgenin yaratıcı endüstrisindeki değişimlerin ve yeniliklerin ele alındığı konuşmaların ve analizlerin yapıldığı festivalde dikkat çeken işlere ödüller verildi. Spikes Asia 2019’da Grand Prix kazanan reklam kampanyalarının ve etki odaklı yaratıcılık yarışması Tangrams 2019’da ödül alan işlerin haberlerini yapmıştık.

Medya partneri olarak yer aldığımız Spikes Asia 2019 dahilinde Cheil Worldwide idari yaratıcı yönetmeni Youngmin Pipha Cho, Isabar Küresel CCO’su Ronald Ronald, PLUS China idari müdürü Azhar Shah ve Wavemaker China’da Head of Insights görevini üstlenen Linna Zhao ile soru-cevap etkinliği yapıldı. Gerçekleştirilen röportajları sizler için derledik. Keyifli okumalar.

Asya Pasifik ülkelerinde yaratıcılık teknoloji ile destekleniyor

Sizce Asya yaratıcılık için neden heyecan verici bir bölge?

Youngmin Pipha Cho: Teknoloji yaratıcı iletişim için önemli bir unsur. Asya ülkeleri de yeni teknolojileri kullanma konusunda oldukça hevesli. Yeni trendleri ve ürünleri kullanmaktan ve benimsemekten korkmuyorlar. Birçok Asya ülkesi gelişmekte olan ekonomiye sahip ve teknoloji tüketimini destekliyor. Kültürel geçmişini de göz önünde bulundurduğumuzda Asya’nın yaratıcılık ve bu yaratıcılığı kullanan insanlar için oldukça ilginç bir yer olduğunu düşünüyorum.

Azhar Shah: Asyalı tüketiciler özellikle teknoloji konusunda hayatlarını herhangi bir şekilde iyileştirebilecek yenilikleri çok yakından takip ediyor ve benimsiyor. Kişisel düşüncelerime göre Asya kültürünün çeşitliliği ve ülkelerdeki genç nüfusun fazla oluşu yaratıcılık için harika bir karışım oluşturuyor.

Ronald Ng: Birçok yenilikçi çalışma Asya’dan çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor. Yaratıcı endüstrinin teknoloji ile desteklenmesi bu durumu ortaya çıkarıyor. Bölgenin eşsiz kültürü de yaratıcılığa destek veriyor.

“Bölgedeki ajanslar markaların sorunlarını çözmede sınırsız bir potansiyele sahip”

Asya Pasifik bölgesi yaratıcı ve teknoloji endüstrisinin hangi alanlarında öne çıkıyor?

Linna Zhao: Asya Pasifik ülkelerinde üretim endüstrisinden servis endüstrisine kadar her alanda bulunan yapay zeka teknolojisi ve potansiyel iş gücü yenilikleri bir üst seviyeye çıkarmak için oldukça ideal.

Ronald Ng: Sadece bölgedeki işlere bakarak bile Asya Pasifik’te yer alan ajansların markaların sorunlarını çözmede sınırsız bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebilirim. Ajansların Tencent, Baidu ve Alibaba gibi şirketler ile yarattığı işlere bakmak yeterli olacaktır.

Youngmin Pipha Cho: Akıllı telefonlar, elektrikli araçlar gibi yüksek teknolojili endüstri ürünleri ve güzellik endüstrisi, müzik, film gibi alanlarda gerçekleşen yenilikler burada olgunlaşıp büyüyor.

Çin, Kore ve Hindistan dikkat çeken ülkeler arasında bulunuyor

Asya Pasifik bölgesinde hangi ülke yaratıcılık konusunda sizi heyecanlandırıyor ve neden?

Youngmin Pipha Cho: Müzik, film ve televizyon alanlarında birçok küresel markaya sahip Kore, kültürün çeşitli alanlarda büyümesine olanak sağlıyor. Ülke, özellikle z jenerasyonunda bulunan kitle için umut verici işlere imza atıyor. Ancak bununla birlikte pazarının büyüklüğü ve teknolojiye yaptığı yatırımlar ile Çin de dikkat edilmesi gereken ülkeler arasında bulunuyor.

Ronald Ng: Birçok ülke var. Sanırım Çin, Japonya, Hindistan ve Tayland başı çekiyor. Ülkeler her gün bir üst seviyeye çıkıyor ve sınırlarını zorluyor. Bu da yeni yaratıcı işlerin çıkmasına olanak sağlıyor.

Linna Zhao: Farklı sektörlerin hızlı bir şekilde büyüdüğü, yüksek eğitim düzeyinin bulunduğu, yenilikler için büyük bir temele sahip olan Çin ilerleyen süreçte dünyayı yönlendiren kilit güçlerden biri olacaktır. Sürekli gelişmesi, kültürlerin diğer kültürlerle birleşmesi ve yeni teknolojinin benimsenip kullanılması ülkeyi güçlü kılan sebepler arasında yer alıyor.

Görsel: Spikes Asia