Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okul Malzemeleri Hayatta Kalma Aracına Dönüşmesin

Okul Malzemeleri Hayatta Kalma Aracına Dönüşmesin

Sandy Hook Promise yayınladığı reklam filmi ile eğitim öğretim hayatının başlamasının ardından okullara gerçekleşebilecek saldırılara dikkt çekiyor.

ABD tarihindeki bir lise veya ilkokulda yapılan ve tek bir kişinin tarafından gerçekleştirilen en ölümcül silahlı saldırı olma özelliği taşıyan Sandy Hook İlköğretim Okulu saldırısı ABD tarihinin dönüm noktalarından biri oldu. 2012 yılında gerçekleşen saldırıdan sonra önlemler artırılmış olsa bile ABD’deki okul saldırılarının arkası kesilmiyor. 2018 yılı ABD’de okul saldırıları açısından en ağır sonuçları içeren yıl oldu. Yıl içerisinde toplamda 113 insan öldürüldü veya yaralandı. Bunun sebebi ise 2012 yılından sonra gerçekleştirilen en ölümcül saldırının (Marjory Stoneman Douglas Lise Saldırısı) bu yıl gerçekleşmiş olması. 2019 yılının temmuz ayına kadar ise okullara toplamda 22 saldırılı gerçekleştirildi.

Sandy Hook Promise okulların açılması ile birlikte ebeveynleri uyarıyor

Sandy Hook İlköğretim Okulu saldırısı ardından kurulan sivil toplum kuruluşu Sandy Hook Promise okulda yaşanan şiddet olaylarına gerçekleştirdiği kampanyalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Katliamlar gerçekleşmeden önce farkına varıp önlem alınması için çalışmalar yürüten STK insanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak için kampanyalar düzenliyor. Sandy Hook Promise okulların birer birer eğitim hayatına başladığı eylül ayında “Back to School Essentials” (Okula Geri Dönmek için Gerekli Malzemeler) isimli bir reklam filmi yayınladı.

BBDO New York  tarafından hazırlanan reklam filmi okula döndüğü için mutlu olan öğrencilerle açılıyor. Ancak arka planda olan olaylar bu mutluluğun fazla sürmeyeceğinin habercisi oluyor. Korkunç gerçek yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bir öğrenci yeni aldığı ceketi spor salonunun kapısını bağlamak için kullanırken diğeri kaykayını pencere camı kırmak için kullanıyor. Resim dersi için alınmış olan makas ise artık bir kendini koruma aracına dönüşüyor.

Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte saldırılar artabilir

Sandy Hook katliamı sırasında hayatını kaybeden Dylan Hockley’in annesi Nicole Hockley STK’nın kurucu ortağı ve genel müdürü. Hockley, bu yıl gerçekleşen 22 saldırıyı göstererek saldırıların maalesef okulların açılması ile tekrar yaşanabileceğini vurguluyor. Ebeveynlerin çocuklarının katlamak zorunda kaldığı bu korkunç durumu dramatik bir şekilde gösteren reklamın amacı aileleri uyarmak. Hocley böylelikle okullardaki silahlı şiddetin engellenebileceğini ifade ediyor.

ABD’nin kamusal alanlarında ve okullarda gerçekleşen bu silahlı saldırıların çoğalması şiddet olaylarının da normalleşmesine yol açıyor. Saldırganların göstermiş olduğu belirtileri yakalamak ise önemli bir konu. Aslında aşikar olan belirtiler gözden kaçabiliyor. BBDO New York’un STK için hazırladığı ve uluslararası pek çok ödülü bulunan “Evan” isimli reklam filminde de bu durum vurgulanıyor. Back to School Essentials reklam filmi ise sadece Youtube üzerinden kısa sürede 2.2 milyon izlenmeye ulaştı.

Künye

Müşteri: Sandy Hook Promise
Ajans: BBDO, New York
Küresel CCO: David Lubars
New York CCO: Greg Hahn
Kıdemli Yönetici: Lindsey Cash, Peter Alsante
Yönetici: Grace Kelly
Yaratıcı Yönetmen: Bianca Guimaraes
Metin Yazarı: Jim Connolly, Gary Toit
Sanat yönetmeni: Lance Vining
İdari Ekip Yapımcısı: Alex Gianni
Music Producer: Julia Millison
Müşteri Yöneticisi: Elizabeth Jacobs
Account Executive: Melissa Blache
Planlama: Ben Bass
Marka Stratejisi: Michael Schonfeld
Veri Yönetimi: Chris Daniele
Medya Ajansı: PHD Media
Prodüksiyon Şirketi: Smuggler
İdari Yapımcı: Drew Santarsiero
Yönetmen: Henry Alex Rubin
DoP: Autumn Durald Arkapaw
Düzenleme: No6 Edit
Müzik Şirketi: JSM
Ses Tasarımı: Nathan Kil, Evan Mangiamele, Jeremy Siegel, Keith Reynaud,
Kayıt: Heard City

Görsel: Youtube