Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Giannis Antetokounmpo için Yunan Tanrılarının Evine Çıktı

Nike Giannis Antetokounmpo için Yunan Tanrılarının Evine Çıktı

NBA'da normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Giannis Antetokounmpo Nike tarafından Yunanistan'ın en yüksek dağında onurlandırıldı.

NBA 2018-19 sezonu geride kalırken bu senenin şampiyonu Toronto Raptors, playoff turlarının en değerli oyuncusu Kawhi Leonard oldu. Normal sezonun MVP’si (en değerli oyuncu) ise Milwaukee Bucks takımının formasını giyen Greek Freak lakaplı 24 yaşındaki Yunan basketbolcu Giannis Antetokounmpo seçildi. Antetokounmpo ilk sıra oylarının 78’ini alırken en yakın rakibi James Harden kalan 23 oyu topladı. Antetokounmpo önderliğinde normal sezonu 60 galibiyet alarak Doğu Konferansı lideri olarak tamamlayan Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı finallerinde Toronto Raptors’a yenilmişti.

Nike, Wieden + Kennedy Amsterdam imzası taşıyan kampanya ile Giannis Antetokounmpo’yu onurlandırıyor. Şirket, Yunan oyuncu için antik Yunan Tanrılarının dağı Olimpos Dağı’na (Mount Olympus) bir pota yerleştirdi. Pota, 3 bin metreyi bulan yüksekliğiyle Yunanistan’ın en yüksek noktasına sahip olan dağın 2911. metresinde bulunuyor.

Potaya bir de mesaj yazan Nike, Antetokounmpo’nun hayat hikayesine gönderme yapıyor. 1994 doğumlu olan basketbolcunun ailesi 1991 yılında Nijerya’dan kaçak olarak Yunanistan’a geliyor. Zorluklar içinde büyüyen Antetokounmpo ailesine yardım edebilmek için çalışırken aynı zamanda okula gidiyor ve spor yapmaya devam ediyor. 18 yaşındayken Yunanistan ikinci liginde bir süre mücadele eden basketbolcuyu NBA gözlemcileri fark ediyor. 2013 yılında NBA draftına girmeden kısa bir süre önce Yunanistan pasaportu alabilen oyuncu Milwaukee Bucks tarafından 15. sıradan seçiliyor. Ve o günden bu zamana kadar aynı takımda performansını hep yükselterek devam ediyor. Azimle çalışarak ve inanarak başarabilmenin mümkün olduğunu ispatlayan Antetokounmpo için Nike potaya şu mesajı yazdı: “Kader seni dipten başlatabilir. Rüyalar ise zirveye çıkarabilir.”

Pota Antetokounmpo’nun mahallesine taşındı

Çekim ekipmanları ve büyük bir ekiple birlikte taşınan büyük basketbol potası için Wieden & Kennedy Amsterdam ekibi Tanrıların dağına hiçbir zarar vermediklerini potayı dağı delmeden ve dağa zarar vermeden yerleştirdiklerini ifade etti. Çekimlerin daha rahat gerçekleştirilmesi için dağın en yüksek ikinci noktasına (Skolio Zirvesi) yerleştirilen pota, çekimlerin ardından kaldırıldı. Hava koşullarının uygun olmaması ve alanın özel bir kültürel öneme sahip olması sebebiyle pota çocuklara ilham vermesi amacıyla Antetokounmpo’nun büyüdüğü Atina mahallesi Sepolia’ya taşındı.

Antetokounmpo için Nike imzalı ayakkabılar

İlk defa bir Avrupalı basketbolcu için Nike imzalı bir ayakkabı tasarlayan şirket böylelikle Antetokounmpo’yu onurlandırırken piyasaya çıkacak olan ayakkabının da reklamını yapıyor. Geçtiğimiz hafta tanıtılan Zoom Freak 1 isimli ayakkabılar 10 Temmuz’dan itibaren ABD başta olmak üzere satışa sunulacak.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden & Kennedy-Amsterdam
Prodüksiyon Şirketi: RadicalMedia, Yard
İdari Yaratıcı Yönetmen: Eric Quennoy, Mark Bernath
Sanat Yönetmeni: Jeff Lam
Metin Yazarı: Tim Coleman, Alex Bower
Yayın Yapımcısı Başkanı: Joe Togneri
Planlama Müdürü: Martin Weigel
Tasarım Müdürü: Joe Burrin
Proje Müdürü: Caroline Kosse
Yönetmen: Quentin van den Bossche
İdari Yapımcı: Dimitris Alexopoulos
Ses Tasarımı: Alex Nicholls‑Lee
Post Prodüksiyon: Glassworks
Renklendirme: Scott Harris

Görsel: Youtube, AdsoftheWorld