Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 1. Gün Kısa Listesinde Türkiye’den 6 İş Yer Aldı [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions 1. Gün Kısa Listesinde Türkiye’den 6 İş Yer Aldı [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions'ın birinci gününde açıklanan ilk kısa listelerde Türkiye'den TBWA\ISTANBUL, 4129Grey, Rafineri ve Havas İstanbul yer aldı.

Bu yıl 66.’sı düzenlenen Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions 2019’da 28 kategoride ödüller dağıtılacak. Beş gün boyunca devam edecek festivalde kısa listeleye kalan ilk kampanyalar da belli oldu.

2018 Kasım ayında haberini yaptığımız LÖSEV’in Change the End isimli kampanyası Entertainment kategorisinde kısa listeye kaldı. Ertem Eğilmez’in yönettiği Canım Kardeşim adlı 1973 yapımı film için alternatif bir son hazırlayan Rafineri, lösemiden ölen küçük kardeşin ölmediği mutlu bir son hazırladı.

Design kategorisinin kısa listesinde ise Türkiye’den üç kampanya yer alıyor. TBWA\ISTANBUL’un Theatre Hours için hazırladığı Acting Identity kampanyası, Havas İstanbul’un Finish için hazırladığı Glasses of Drought (Susuz Bardaklar) kampanyası ve 4129Grey‘in Orkid için hazırladığı Uncover the Shame Türkiye’den kısa listeye kalan kampanyalar oldu.

TBWA/İstanbul, Design kategorisi dışında Land Rover için hazırladığı Shirt ve Polo Shirt işleriyle Outdoor kategorisinde kısa listeye kaldı. Bu kategoride kazanan işler açıklanırken TBWA/İstanbul Bronz Aslan kazandı.

Görsel: Youtube