Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artırılmış Gerçeklikle Hareketlenen Mural

Artırılmış Gerçeklikle Hareketlenen Mural

INSA'nın Shutterstock için D&AD'de sergilediği etkileşimli muralı "File Under: Unresolved", artırılmış gerçeklik uygulaması GIF-iti Viewer ile hareketleniyor.

Sokak sanatçısı INSA’yı, uzaydan görünen dev graffiti-GIF’leriyle keşfetmiştik. Eserlerinin fotoğrafını çekip üzerine yenisini yapan ve bunu defalarca tekrarlayan sanatçı sonuçta fotoğrafları birleştirip GIF haline getiriyordu. INSA, File Under: Unresolved adlı muralıyla analog ve dijital ortam arasında bağ kurduğu yeni işler üretmeye devam ediyor.

File Under:Unresolved

Shutterstock, geçtiğimiz ay Londra’da gerçekleşen tasarım ve sanat festivali D&AD için mural sanatçısı ve desen tasarımcısı INSA ile anlaşarak, festival için etkileşimli bir iş ortaya koymasını istemiş. Böylece İngiliz sanatçı gerçekten hem etkileşimi hem de esprisi bol bir çalışma olan File Under: Unresolved’la festivalin en dikkat çekici isimlerinden biri oldu.

File Under:Unresolved

“File Under: Unresolved” yaratıcı bünyelerin kaotik yaşamını ele alıyor

INSA’nın muralları, kendine ait olan mobil uygulama GIF-iti Viewer aracılığıyla görüntülendiğinde hareketleniyor ve GIF’e dönüşüyor. File Under: Unresolved da bu artırılmış gerçeklik uygulaması ile hayat bulan projelerden biri. INSA’nın açıklamasına göre proje temelde; yaratıcı insanların dijital ortamdaki çalışma süreçlerine, sonu gelmeyen son teslim tarihlerine, kendileri ve çalışmaları hakkındaki algılarına vurgu yapıyor. Muralda; sürekli revize edilen bir türlü son haline gelemeyen klasörlere, bilgisayarını parçalayan bir iş adamına, üst üste açılmış pencerelere, danseden iskelete, kocaman kararsız bir imlece ve adeta imzası hale gelen ebru desenine benzer motiflere yer veren sanatçı, esprili yaklaşımıyla izleyiciyi gülümsetiyor. Görsellerin kaynağı ise Shutterstock’ın medya kütüphanesi.

INSA’nın çalışmalarını; internet sitesi, Instagram’ı ve Tumblr’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.