Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dizileri Gündelik Hayata Uyarlayanlar

Dizileri Gündelik Hayata Uyarlayanlar

Droga5, Amazon Prime Video'nun geçtiğimiz sene başlayan projesi Great Shows Stay With You için dört yeni reklam filmi hazırladı.

Amazon Prime Video, reklam ajansı Droga5 ile 2018 yılının Ekim ayında başlatmış olduğu kampanyaya devam ediyor. Şirket, Great Shows Stay With You isimli proje kapsamında dört yeni film yayınlandı. Steve Rogers tarafından yönetilen reklam filmleri şirketin resmi Youtube sayfasından yayınlandı. Böylelikle, geçtiğimiz nisan ayında Accenture Interactive bünyesinde dahil olan Droga5 Amazon Prime Video için ilk işini bir devam projesi olarak gerçekleştirmiş oldu. Yönetmen Rogers, Prime video için yeni çalışma alanlarında yaptıkları ilk çalışmanın izleyicilerle iyi bir etkileşime girdiğini ifade etti. Kampanya için hazırlanan reklam filmleri rutin hayatlarını yaşayan insanları konu ediniyor.

Hemen hemen herkes en az bir kere kendisini bir dizinin ya da bir filimin içinde gibi hissetmiştir. Amazon Prime Video; ağır çekim hareketler, yüksek müzik sesleri ve kahraman gibi hissedilen bu anları reklam filminin ana konusu yapıyor. Gündelik hayatları içinde bir önceki gün Prime Video’da izledikleri içeriklerden etkilenerek adeta dizinin içindeymiş gibi çılgınca hareket yapan insanalar platformdaki programların unutulmaz olduğu etkisini yaratıyor.

Dizi izleyicisi langırt oynarken Pep Guardiola gibi davranıyor

All or Nothing: Manchester City, New Amsterdam, The Marvelous Mrs. Maisel, Hanna gibi serilerin etkisinde kalan insanların ertesi gün başlarına gelen rutin bir işte olayı bir dizi sahnesi gibi yaşaması anlatılıyor. Hanna dizisi için hazırlanan reklam filminde iş yerinde toplantı sonrası masada son kalan keki kapmaya çalışman iş insanlarını izliyoruz. Önceki gün diziyi izlemiş bir iş kadını çeşitli aksiyon içeren hareketlerle diğer çalışanları ekarte ederek keke ulaşmaya çalışıyor. Dizideki aksiyon sahnelerini kendi yorumuyla yeniden uyarlayan ve iş ortamında canlandıran kadın keke ulaşıyor.

All or Nothing: Manchester City için hazırlanan reklam filminde ise arkadaşlarıyla langırt oynayan bir adamın takım arkadaşına verdiği motivasyonu görüyoruz. Tabii ki bunun sebebi önceki gün dizideki teknik direktör Pep Guardiola’yı izlemiş olması. Langırt oynadığı takım arkadaşına Şampiyonlar Finali’ne çıkıyormuş gibi motivasyon sağlayan adam Amazon Prime Video serilerinin unutulmaz olduğunu yansıtıyor.

Künye

Müşteri: Amazon Prime
Ajans:  Droga5
Metin Yazarı: Ed Redgrave
Sanat Yönetmeni: Dave Wigglesworth
Yapımcı: Peter Montgomery
CCo: David Kolbusz
Yaratıcı Yönetmen: Raphael Basckin, Shelley Smoler
Hesap Yönetimi: Callum Raines
Yapım Asistanı: Manon Rees
Prodüksiyon Şirketi: Somesuch
İdari Yapımcı: Seth Wislon
Yönetmen: Steve Rogers
DOP: Daniel Landin
Yapımcı: Lee Groombridge
Düzenleme: The Quarry
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
Ses: 750 mph

Görsel: Youtube