Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yolda Yanımızdan Geçen İnsanlar Aslında Bir Yabancı Değil

Yolda Yanımızdan Geçen İnsanlar Aslında Bir Yabancı Değil

Danimarkalı TV2 kanalının All That We Share kampanyasının Connected isimli devam filmi birbirini tanımadan ortak şeyler paylaşan insanları bir araya getiriyor.

Danimarka’nın TV2 adlı televizyon kanalı All That We Share (Paylaştığımız Her Şey) isimli projesi içi hazırladığı yeni filmde ortak bir geçmişe sahip insanları bir araya getiriyor. Kanal 2017 yılında haberini yaptığımız filmde etiketlemenin ve ötekileştirmenin aslında ne kadar gereksiz olduğunu vurgulayan bir reklam filmi hazırlamıştı. Hayatlarının bir zamanlarında yolları kesişen ya da ortak bir hikayenin karakterleri olabilecek insanlar kanalın yeni projesi için bir araya geldi. Tabii hiçbirisinin bundan haberi yoktu.

Ortak yaşanmışlıklar ortaya çıkıyor

Danimarka kanalının yeni filmi insanların lobide ne olacağını bilmeden bekledikleri sahne ile açılıyor. Etrafa bakınanlar, dergi okuyanlar ya da telefonlarına bakıp zaman geçirenler oluyor. Oysa yaklaşık 5 dakika sonra hepsi bir hikaye ile birbirlerine bir şekilde bağlı olduklarını fark ediyor.

Thomas şu anda yaşadığı evde Aske isimli bir gencin çocukluğunun geçtiğini öğreniyor ve onunla tanışıyor. Farklı zamanlarda aynı evde yaşanmış güzel anılar ortaya çıkıyor. Aske, 12 yaşında bir rugby maçında Mathilde ile karşı karşıya geldiğini öğreniyor. İkili tekrar o yaşlarına dönüp o maçı anımsıyor. Mathilde, onu dünyaya getiren ve aslında bu hayatta ile defa gördüğü insanla, ebesi Inger ile yeniden bir araya  geliyor.

4 senedir birlikte çevrimiçi oyun oynayan iki genç ilk defa karşılaşıyorlar. Anna, spor sırasında kalp krizi geçiren kocasını kurtaran Knud ile karşılaşıyor ve ona yüz yüze teşekkür etme fırsatı buluyor. Birbirlerini tanıdıkça bir çember oluşturan topluluk aslında ortak kaderi ve paylaştıkları noktaları fark ediyor. Benzer hikayeler, farkına varmadan yaşanmış ortak anılar ortaya çıkarken insanları birbirine bağlayan durumun her zaman olabileceği vurgusu yapılıyor.

Görsel: Youtube