Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bugün Emekli Olan Mercedes CEO’suna BMW’den Esprili Teşekkür Reklamı

Bugün Emekli Olan Mercedes CEO’suna BMW’den Esprili Teşekkür Reklamı

BMW rakibi Mercedes-Benz'in emekliliğe ayrılan CEO'su Dieter Zetsche ile reklam filmi hazırladı.

Mercedes-Benz’in CEO’su Dieter Zetsche emekli olup yerini Ola Kallenius’a bırakıyor. 1993 yılından bu yana Daimler bünyesinde çalışan Zetsche 12 yıl boyunca şirketin CEO’su olarak görev aldı. İstanbul doğumlu olan Alman Dieter Zetsche yerine gelecek olan Ola Kallenius ise Mercedes-Benz’in tarihindeki ilk Alman olmayan CEO olacak. Mercedes-Benz, Ola Kallenius ile birlikte şirkete karlılık sağlayacak yeni alanlara da yönelmeye başlayacak. Şirket, önümüzdeki süreçte elektrikli araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve araç paylaşımı gibi yeni iş kollarına yatırım yapmayı planlıyor.

Mercedes-Benz ve BMW arasındaki rekabet

2016 yılında yaptığımız haberde Mercedes-Benz, BMW’nin 100. yılı için kinayeli bir kutlama yapmıştı. 100 yıllık rekabet için teşekkür eden şirket, BMW’den 30 yıl daha eski olduklarını da “ilk 30 yıl oldukça renksizdi” sözleriyle vurgulamıştı. İkili atışmalı reklamlarına bir yenisini ekledi. BMW emekliliğe ayrılan CEO Dieter Zetsche’yi reklamının ana karakteri yaptı.

Mercedes-Benz’in en büyük rakibi BMW gerçekleşen bu vedayı akılda kalıcı bir reklam projesine dönüştürdü. İşindeki son gün Daimler bünyesindeki tüm çalışanlarla tek tek veda eden ve el sallayan CEO, merkezden ayrılırken son bir kez arkasına bakıyor ve şirkete veda ediyor. Mercedes-Benz S serisi otomobiliyle evine bırakılan Zetsche, çalışma hayatı boyunca bindiği S serisi otomobili gittikten sonra garajına yöneliyor. Garajda bulunan BMW i8’i ile hızlı bir çıkış yapan Zetsche hem emekliliğin hem özgürlüğün tadını çıkarıyor. BMW, Free at least (Sonunda özgür) metniyle ile sona eren reklamda Zetshe’ye de bu zamana kadar sürdürdüğü ilham verici rekabet için teşekkür ediyor.

İki kişilik hibrit spor otomobil alanında bulunan BMW i8 Roadster fütürist bir tasarıma sahip. Ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 2 litre, karbondioksit emisyonu ise en fazla 46 g/km olan Otomobil, 100 kilometre hıza 4,6 saniyede ulaşabiliyor.

 

Görsel: Youtube