Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Besteler Şefin El Hareketleriyle Tabloya Dönüştü

İkonik Besteler Şefin El Hareketleriyle Tabloya Dönüştü

Talent Marcel ajansının São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası için hazırladığı kampanya See The Music, teknolojiyi ve müziği bir araya getiriyor

São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası (Osesp) 12 ikonik besteyi birer sanat sanat eserine dönüştüren See The Music (Müziği Gör) isimli bir kampanya hazırladı. Projede Beethoven, Mozart, Mahler, Tchaikovsky, Wagner gibi ünlü bestecilerin eserleri kullanıldı. Eserler, orkestra tarafından seslendirilirken baton içine yerleştirilen çip sayesinde şefin el hareketleri dijital olarak kayıt altına alındı. Çıkarılan harita sayesinde besteler birer tabloya dönüştü ve ziyaretçiler için teknolojik deneyim sunuldu.

Talent Marcel ajansının São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası için hazırladı. 1954 yılında kurulan orkestra Kuzey Amerikalı şef Marin Alsop’un göreve gelmesiyle küresel projelerde yer aldı. Orkestra Marin Alsop yönetiminde 2016 senesinde Avrupa’nın başlıca festivallerinde yer aldı ve 2019 senesinde Çin ve Hong Kong’da etkinliklere katıldı. See The Music, Marin Alsop’un orkestraya vedası için düzenlendi. 2012 yılından beri São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası’nda görev alan şef bu kampanya ile emekliliğe ayrıldı.

13 bin satırlık veri resme dönüştü

See The Music projesi notaları çizgilere dönüştürerek müziğe farklı bir bakış açısı sunmasının yanında sanatla teknolojinin birleşebileceği farklı bir alanı daha ortaya çıkarmış oluyor. Bluetooth aracılığıyla batonda kurulu jiroskop, manyetometre ve ivmeölçer şefin hareketlerini yakalıyor. Yakalanan her hareket yazılım sayesinde bir dizi satıra dönüştürüldü. İşlenen 13 bin satırlık verinin farklı türdeki hareketlerini çözen program bu verileri resimlere dönüştürdü.

Teknoloji ve orkestranın See The Music projesi gibi beraber ilerlediği başka yaratıcı projeler de bulunuyor. 2015 yılında Los Angeles Filarmoni Orkestrası’nın Beethoven’ın 5. senfonisini sanal gerçeklikle canlandırdığı proje ile orkestrayı ve teknolojiyi birleştirip Los Angeles sokaklarında dinleyicilere farklı bir deneyim sunmuştu. 2013 yılında haberini yaptığımız giyilebilir teknolojiyi orkestra ile buluşturan tasarımlarda ise Marin Alsop orkestranın müzik direktörü olarak yer alıyordu.

Talent Marcel ajansı tarafından São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası için hazırlandı. 1954 yılında kurulan orkestra Kuzey Amerikalı şef Marin Alsop’un göreve gelmesiyle küresel projelerde yer aldı. Orkestra Marin Alsop yönetiminde 2016 senesinde Avrupa’nın başlıca festivallerinde yer aldı ve 2019 senesinde Çin ve Hong Kong’da etkinliklere katıldı. See The Music, Marin Alsop’un orkestraya vedası için düzenlendi. 2012 yılından beri São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası’nda görev alan şef bu proje ile görevine veda etti.

Künye

Müşteri: São Paulo Devlet Senfoni Orkestrası
Ajans: Talent Marcel
CCO: João Livi
Yaratıcı Yönetmen: Sleyman Khodor, Rodrigo Lugato, Marcello Droopy
Yaratıcı Ekip: Paula Keller Perego, Danilo Carvalho, Guilherme Serato
Prodüksiyon Şirketi: Santa Transmedia
Baş Yapımcı: Renata Munaretto
Yönetmen: 1967
DOP: Luiz Agusto Moura
Yardımcı Yönetmen: Thatiane Almeida
Editör: Diogo Comum, Julian Eduardo
Post Prodüksiyon: Santo Post
Renk: Liquor
Elektrik Mühendisi: André Aureliano Biagioni
Tasarımcı: Gilmar Alves Magalhães Júnior
Ses Prodüksiyon: Antfood

Görsel: Basın Bülteni