Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sony Wena Wrist ile Her Saat Akıllı Olabilecek

Sony Wena Wrist ile Her Saat Akıllı Olabilecek

2015 yılında Japonya pazarında satışa çıkan Sony Wera Wrist, diğer akıllı saatlerden farklı olarak, sistemini saat kordonu üzerine bulunduruyor.

Teknolojinin hızlı evrimi, üretilen her teknolojik cihazın farklılaşmasına ve yenilenmesine olanak sağlıyor. Son yıllarda gelişimi oldukça hızlanan akıllı saatler de bu hızlı değişime ayak uyduruyor. Ürünlerin teknolojik açıdan sunabileceği hizmetlerin dışında, tasarım açısından da etkileyici olması gerekiyor. En nihayetinde saat, zamanı göstermenin dışında aksesuar olarak kullanılıyor. Markalar ve yeni yatırımcılar akıllı saatler üzerinde farklı fikirler üretiyor. Kimisi var olan tasarımını değiştirip yeni bir tasarım ile ortaya çıkarken, kimisi de ürününü kişisel hale getirmek ve ürünü alacak kişinin kendisini özel hissetmesini sağlamak istiyor. Tüm bu yeniliklere rağmen belli kalıplar içinde kalan saatler herkesin zevkine uymayabilir.

Saat kadranı yerine saat kordonu tercihi

Sony Wena Wrist, tüm bu akıllı saatlerin dışında farklı bir yaklaşımla geliyor. İlk defa 2015 yılında satışa çıkan ürün sadece Japonya pazarında alınabiliyordu. Marka ürününü Avrupa pazarına da getirdi. Sony Wena Wrist klasik olarak kadranda bulunan sistemi, saatin kordonuna taşıyor. Bu sayede düz bir saat bile akıllı saat haline gelebiliyor. Saat kordonu bünyesinde ufak bir OLED ekran bulunduruyor. Kordonun alt kısmına yerleştirilen sensörler ile aktivite takibi yapabilen kordon, temassız ödeme ve telefon bildirimi gibi özelliklerle donatılmış. Bluetooth ile telefona bağlanabilen kordon temassız ödeme sistemine de yeni bir tarz getiriyor. Kadranda bulunan akıllı saat sistemleri için bileğinizi büküp işlem yapmanız gerekirken, Wena, sistemini kordona yerleştirdiği için daha rahat bir hareketle ödeme yapmanızı sağlıyor. Sony’nin Birleşik Krallık’taki ödeme ortaklarından biri olan, Wirecard Tüketici Çözümleri başkan yardımcısı Georg von Waldenfels, dünya çapında güçlü büyüme yaşayan mobil ödeme pazarına yepyeni bir yaşam tarzı getirmesinden ötürü Wena Wrist’i başarılı buluyor.

Wena Wrist her saat kadranına uygun

Sağladığı özellikler dışında tarza da önem veren Sony, Wena için iki farklı model tasarladı. Wena Wrist Pro, gümüş ya da siyah metal parçalı klasik bir saat kordonu. Wena Wrist Active ise isminden anlaşılacağı üzere sportif faaliyetler için kullanışlı silikon bir model. Wrist Active GPS donanımına ve nabız sensörüne sahip. Her iki saat kordonu da 20 mm genişliğinde ve 18-22 mm arası her saat kadranına takılabiliyor. Sony ayrıca kendi üretimi 5 saat kadranını da alıcıların beğenisine sundu.

Wena Wrist, iOS ve Android cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Sony getirdiği farklı bakış açısı ile her analog saati teknolojik bir cihaz haline getirme imkanı sunarken, akıllı saatlerin kalıplaşmış tarzlarını tamamen yıkmayı hedefliyor.

 

Görsel: Sony Wena,