Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Gecelik Dev Müzik Festivali

Tek Gecelik Dev Müzik Festivali

Ural Music Night bu sene 29 Haziran'da gerçekleştireceği organizasyonun tanıtımı ve afiş çalışmaları için Moskova merkezli ajans Voskhod ile çalıştı.

Her anı eğlence ve ritim dolu müzik festivalleri hiç kuşkusuz zamanını keyifle geçirmek isteyen müzikseverlerin en büyük eğlencesi. Burning Man ve Tomorrowland gibi uzun soluklu festivaller müzik ziyafetinin yanında görsel bir şölen de sunuyor. Bir haftaya varan bu uzun soluklu müzik festivallerinin yanı sıra sıkıştırılmış programa sahip festivallerde mevcut. Ural Music Night, uzun soluklu festivallerden farklı olarak tüm etkinliğin tek gecede gerçekleştiği bir müzik festivali.

Tek gecede 2 bin müzisyen ve 100 farklı sahne

Ural Music Night, Rusya’nın Ural bölgesinde gerçekleştirilen bir gecede 2 bin müzisyenin 100 farklı sahnede yer aldığı dev bir etkinlik. EDM’den caza, klasik müzikten rock müziğe kadar 50 farklı türün bulunduğu etkinlikte opera tiyatrosundan lüks bara kadar her tarza uyabilecek tek bir kimlik yaratılmış. Festival tanınmış sanatçıların yanında yerel sanatçı ve gruplara da yer veriyor. 20’den fazla ülkeden sanatçının katılım gösterdiği etkinliğin sahneleri ise kimi zaman bir park alanı kimi zaman çatı katı kimi zaman da dubalarla suyun üstünde durabilen bir alan oluyor.

Böylesine farklı türlerin ve oldukça fazla sanatçının katıldığı festival ilk olarak 2015 yılında gerçekleştirildi. Ural bölgesinin Yekaterinburg kentinde düzenlenen etkinliğe 70 bin kişi katıldı. 2018 haziran ayında düzenlenen son etkinliğe ise 200 bin kişi katıldı. Tek günde gerçekleştirilen bu organizasyon için Moskova merkezli Voskhod ajansı ile çalışıldı.

Ural Dağları’nın silueti şeklinde hazırlanmış afişler, tişörtler ve yaka kartları

Festivalin tek bir gün sürmesi ve pek çok sanatçıyı ağırlaması sebebiyle, reklam posterleri de aceleyle yırtılıp yeni etkinliğin afişine dönüşebilecek şekilde tasarlandı. Hazırlanan festival afişleri farklı poster parçalarının üst üste bindirilip ardından yırtılmasıyla oluşturulmuş. Kağıdın yırtılma hattı ise Ural dağlarının siluetlerini hatırlatıyor. Her katmanda farklı bilgiler yer alıyor. üst katmanda festival hakkında bilgi bulunurken orta bölümde sahnelerin bilgisi veriliyor. En alt katmanda ise müzisyenler ve çıkacağı saatlerin bilgisi bulunuyor. afişler dışında da çalışma yapan Voskhod ajansı’nın özel tasarım tişötleri ise oldukça ilgi çekici. iki parça halinde giyilebilen tişörtlerde de Ural Dağları simge olarak kullanılmış.

Festival için hazırlanan görseller GIF olarak hazırlandığında göze hoş gelecek bir çalışma ortaya çıkıyor. Festivalin Instagram sayfasında da çalışmalar paylaşılıyor. Çalışmaların tamamına Ural Music Night’ın Behance sayfasından ulaşabilirsiniz.

Künye

Ajans: Voskhod
Müşteri: Ural Müzik Gecesi
Pazarlama Müdürü: Natalya Shmelkova
Yaratıcı Yönetmen: Andrey Gubaydullin
Tasarım Direktörü: Vladislav Derevyannikh
Sanat Yönetmeni: Kirill Ratman
Tasarımcılar: Aleksey Klimov, Maxim Geychenko
Ses Tasarımı: Misha Kokorin

Görsel: Behance