Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mimar Eliyle Japon Hamamı İllüstrasyonları

Mimar Eliyle Japon Hamamı İllüstrasyonları

Mimar Honami Enya, hamama gitmeye ve hamam illüstrasyonları çizmeye başladıktan sonra çizimleri keşfedilmiş ve hayatını bu yolla kazanmaya başlamış.

Honami Enya, sento adı verilen geleneksel Japon hamamlarının detaylı illüstrasyonlarını çizerek dikkatleri üzerine çekiyor. Mimar-çizer, çalıştığı mimarlık şirketinden ayrıldıktan sonra geçimini de sanatıyla sağlamaya başlamış ve kendini tamamen bu çizimlere adamış.

Aşırı iş yükü yüzünden sağlığı bozulan Hanomi Enya, rahatlamak için hamama gider

Enya, mezun olduktan sonra çalışmaya başladığı mimarlık firmasında uzun çalışma saatleri ve büyük bir iş yükü altında ezilmeye başlamış. Bu durum Enya’nın fiziksel ve zihinsel sağlığını etkilemiş, hastalanmasına neden olmuş. Doktorunun ona dinlenmeye biraz zaman ayırmasını tavsiye etmesi üzerine bir gün rahatlamak için Kosugiyu adlı sentoya gitmiş. Bu da Enya’nın hayatında önemli bir değişimi başlatmış.

Mesleğe dönüşen hobi

Kosugiyu’da geçirdiği zamandan keyif alan Enya, bu hamamın illüstrasyonlarını çizmeye başlamış. Sento yönetimi onun çizimlerini fark edince ona iş teklif etmiş ve Enya da teklifi kabul etmiş. Burada çalışmaya devam eden çizer, zamanla ülkedeki diğer hamamları da çizmeye başlamış. Kendisine hamamların açılışından önce bir buçuk saatlik bir inceleme süresi tanınmış. Bu süre zarfında Enya mekanda ölçümler yapıyor, fotoğraflar çekiyor ve mekan hakkında genel bir fikir edinmek için sahibiyle konuşuyor. Enya’nın dokümantasyonu ve araştırması daha sonra büyüleyici çizimlerle meyvesini veriyor.

Honami Enya’nın illüstrasyonlarını uzun uzun incelediğinizde; mimari kesitler halinde gösterilen ilginç yapıları, iç mekan süslemelerini, insanların yorgun bedenlerini su ve buharla kaplı rahatlatıcı atmosfere bırakışını, yüz ifadelerindeki mizahı ve daha sayısız detayı keşfedebilirsiniz.

Honami Enya, çizimlerini derlediği bir de kitap çıkarmış. Mimar-çizerin çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.