Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hulu Influencer’ları Para İçin Her Şeyi Yapıyor

Hulu Influencer’ları Para İçin Her Şeyi Yapıyor

Hulu, sponsorluk anlaşmalarının doğurduğu sonuçlar üzerinden spor müsabakalarını canlı yayınlamaya başladığını duyuruyor.

Günümüzde artık sosyal medyada sanatçıların, sporcuların ve oyuncuların markalarla reklam işbirliği yapması oldukça alışıldık bir hale geldi. Ve bu tanıtımları yapan influencer’lar, çoğunlukla bunu bir reklammış gibi göstermek istemiyorlar. ABD’de hizmet veren Netflix, Amazon Prime gibi bir yayın platformu olan Hulu ise influencer kullanımının bu denli abartılmasını canlı maç yayınını tanıtan filmleriyle bir nevi tiye alıyor.

Hulu, influencer’ların yaptıkları tanıtımların karşılığı olarak para aldıklarını bilmenizi istiyor. Hulu Sellouts kampanyası, basketbolcular ve sponsorluk anlaşmalarına odaklanıyor. Hulu’nun bu yeni reklam serisinde NBA’in yıldız oyuncularından; Damian Lillard, Joel Embiid ve Giannis Antetokounmpo yer alıyor.

Sponsorlu reklam için para yağmuru

İlk filmde NBA takımlarından Portland Trail Blazers oyuncusu Damian Lillard’ı, bir dövme salonunda ve yeni dövmesi için karşısındaki kişiyle konuşurken görüyoruz. “Hulu’da canlı spor yayını var” yazan bir dövme yaptırmaya karar veren Lillard’a dövme sanatçısı yazı tipini veya tarzını değiştirip değiştiremeyeceğini ya da sözcüklerin ejderhanın ağzından çıkıp çıkamayacağını soruyor fakat bunun için her seferinde bir avukat tarafından onay alınması gerekiyor. Keza avukat da sözleşmede yazdığı gibi çirkin bir fontla olduğu gibi yazılmasını diretiyor. Dövme sanatçısı daha sonra bu dövmeleri yaptırması karşılığında ne kadar para kazandığını soruyor ve tam o sırada Lillard’ın üzerine paraların yağdığını görüyoruz.

İkinci filmde de Philadelphia 76ers takımının oyuncusu Joel Embiid’in oynuyor. Bu kez hayranlarına imza dağıtan oyuncu lakabını değiştirmiş ve “Hulu has live sports” olarak kullanmaya başlamış. Basketbol topundan küçük bir çocuğun alçısına kadar her yerde kendisini artık bu unvanla anıyor. Kampanyanın üçüncü filminde ise Giannis Antetokounmpo ile yer alacak ve 2019 boyunca yayınlanacak.

Big Family Table reklam ajansı tarafından Şubat 2019’da hazırlanan reklam kampanyası, NBA All-Star Weekend’de kablolu TV’den yayınlanmasının ardından reklamlar dijital mecrada yayınlanmaya devam ediyor.

Künye:

Reklamveren: Hulu
Reklam Ajansı: Big Family Table
Yaratıcı Yönetmenler: Eric Manchester, Neal Desai
Sanat Yönetmeni: Max Pollak, Vlad Ivangorodsky
Yaratıcı Yazarlar: Carly Blitz, Marcin Markiewicz
Strateji Direktörü: Will Burroughs
Yapımcı: Mary Ellen Duggan
Marka Yöneticileri: Kristin Paul, Demi Treisman, Betsy Roberts
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Editör: Christjan Jordan
Post Prodüksiyon: Resolution LA

Görsel: YouTube