Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Öklid’in Geometrisine Çağdaş Tasarım

Öklid’in Geometrisine Çağdaş Tasarım

Nicholas Rougeux, 1847 yılında Öklid'in geometri bilgilerini görselleştiren kitabı yeniden yorumladı ve bir poster tasarladı.

Web tasarımcı Nicholas Rougeux, işlerinden arta kalan zamanlarda verileri görsel olarak yorumladığı kişisel projeler üretiyor. Tasarımcı yeni projesinde Byrne’ın geometri kitabını görsel olarak yeniden yorumlamayı tercih etmiş.

Kitap 1847 yılında İrlandalı mühendis Oliver Byrne tarafından yaratılmış ve tam adı The First Six Books of the Elements of Euclid in which Coloured Diagrams and Symbols are Used Instead of Letters for the Greater Ease of Learners  (öklid öğelerini öğrenmede kolaylık için harflerin yerine renkli diyagramların ve sembollerin kullanıldığı ilk altı kitap). Adından da anlayacağınız gibi bu kitapta, Yunan matematikçi Euclid’in (Öklid) M.Ö. 300’de yazdığı kitabın bazı bölümleri resimlenmiş. Başka bir deyişle Oliver Byrne bundan 172 yıl önce Öklid’in kitabını görselleştirmiş. Öklid’in on üç bölüm halinde kaleme aldığı geometri kitabındaki bilgiler, çoğunuzun geometri derslerinden hatırlayacağı üzere bugün hala geçerliliğini koruyor.

172 yıl önce görselleştirilen geometri bilgilerine çağdaş tasarım

Nicholas Rougeux, Oliver Byrne’ın kitabındaki tüm geometrik şekilleri renkli ve göz alıcı bir tasarımla yeniden üretmiş. Elbette büyük bir dikkatle ve geometrik doğruluğu koruyarak ilerlemiş. Böylece, geometriye ilgi duymayanların bile sahip olmak isteyebileceği çok hoş bir poster ortaya çıkmış. 172 yıllık bir kitap, çağdaş tasarıma sahip bir posterde yeniden hayat bulmuş. Tasarımcının internet sitesinden poster için sipariş vermek mümkün. Sipariş sırasında farklı boyutlar arasından tercih yapabiliyorsunuz.

Chicago’da çalışmalarını sürdüren Nicholas Rougeux’un veriye dayalı diğer tasarım çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Behance