Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürekli Dönüşüm Geçiren Kilden Varlıklar

Sürekli Dönüşüm Geçiren Kilden Varlıklar

Alexander Unger namıdiğer Guldies, kil kullanarak yaptığı stop-motion kısa animasyon çalışmalarına, Distortion adı filmiyle bir yenisini ekledi.

Alexander Unger namıdiğer Guldies’i, geçtiğimiz yıl proje masasının üzerinde çektiği minyatür bir kamp filmi Going Fishing ile tanımıştık. İsveçli heykeltıraş ve stop-motion animasyon sanatçısı bu yıl Distortion adlı yeni bir kısa animasyon filmiyle karşımızda.

Distortion, ses efektleri aracılığıyla izleyicinin algılarıyla oynuyor

Alexander Unger, el becerisi oldukça yüksek bir sanatçı. YouTube kanalında, animasyonlarının yanı sıra “nasıl yapılır” videoları da paylaşıyor takipçileriyle. Bu videolarda kil ve dondurma çubuğu gibi çeşitli malzemeleri kullanarak çeşitli minyatür objeler yapıyor. Böylece animasyonlarındaki el işçiliğine ve yapım sürecine dair de ipuçları sunuyor. Distortion adlı yeni filminde, sekiz adet zar büyüklüğündeki mavi küpün, şekil değiştirip art arda bir dizi uzuva ya da başka biçimlere dönüştüğünü izliyoruz. Bu şekiller birbirini durmadan emiyor, tüketiyor ve yenisini doğuruyor. Animasyondaki ses efektleri de görüntüyle çok sağlam bir uyum içinde ilerliyor. Öyle ki bu sesler kili kimi zaman olduğundan daha sert kimi zaman da sıvı bir malzeme gibi algılamasına yol açıyor izleyicinin.

Alexander Unger 1 dakika ve 45 saniye süren bu film için, Canon EOS 600D ile çektiği 2.500 fotoğraf karesi kullanmış. Filmdeki hız ise saniyede 24 kare. Görüntüleri Photoshop CC ve Sony Vegas Pro ile düzenleyen animatör, animasyon için Dragonframe adlı programı kullanmış. Ses efektlerini kaydederken ise Blue Yeti mikrofon kullanmış ve bazı sesleri de freesound.org’dan almış.

Alexander Unger’ın çalışmalarını, YouTube kanalının yanı sıra Facebook sayfası ve Instagram profili aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Görsel: YouTube