Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ay’ın Büyülü Efsanelerini Aydınlatan İllüstrasyonlar

Ay’ın Büyülü Efsanelerini Aydınlatan İllüstrasyonlar

David Álvarez'in Noche Antigua adlı kitabı, eski efsanelerden ilham aldığı Ay temalı illüstrasyonlardan oluşuyor.

İllüstratör David Álvarez, gölge ve ışık oyunlarıyla çizimlerini kurgulamayı seven bir sanatçı. Bu zıtlığı yakalamak için de genellikle gece, karanlık ve Ay temalı illüstrasyonlar üretiyor. Ayrıca hayvan figürlerine de sık sık yer veriyor. David Álvarez’in illüstrasyonlarında, dev bir insan gibi tasvir edilen geceyi ve bu dev figürün yeryüzünde dolaştığı sahneleri görebilirsiniz. Sanatçının eski efsanelerden ilham aldığı Ay temalı illüstrasyonları ise Noche Antigua adlı bir albüme hayat vermiş.

Noche Antigua Orta Amerika’nın eski efsanelerine dayanıyor

Meksikalı illüstratör, Noche Antigua (antik gece) adlı kitabında, bir opossum (keseli sıçan) ile bir tavşanı, güneşi ve ayı yaratıp korumaya çalışırken resimlemiş. Kitaptaki bu iki karakter birbirine karşıt kutupları temsil ediyor ve birbirlerine karşı çalışıyorlar. Çalışkan bir tavşan ve cıvıl cıvıl bir opossum arasındaki rekabet, ayın görünüşünü değiştirmesini ve gecenin güne dönüşmesini sağlıyor.

İspanyolca yazılan Noche Antigua, Orta Amerika kültüründe sözlü gelenekle günümüze ulaşan antik efsanelere dayanıyor. Bu kültüre göre her şeyin kaynağı çift yönlü ve denge bu şekilde korunuyor. Bundan dolayı hikayede gündüz ve gece, yaşam ve ölüm, aşağı ve yukarı, karanlık ve aydınlık gibi birçok zıt ikiliyi görmek mümkün.

Álvarez, sadeleştirilmiş formları ve ayın gerçekten de parlıyormuş gibi göründüğü isabetli renk tonları ile sihirli bir dünya kurmuş. İlginç ama renklendirmede akrilik ve yağlı boyayı bir arada kullanmış.

David Álvarez’in çalışmalarını Etsy mağazası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Etsy