Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tren Kullandığınız İçin Doğanın Size Bir Teşekkürü Var

Tren Kullandığınız İçin Doğanın Size Bir Teşekkürü Var

Fransız ulaşım şirketi SNCF, trenle seyahat eden yolculara çevreyi de korudukları için teşekkür ediyor ve bunu 50 farklı bitkinin çiçek açma anıyla taçlandırıyor.

Günümüzde artık markalar çevreye dair daha duyarlı davranmaya ve yaptıkları çalışmalarla da bunları göstermeye başladı. Çünkü hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz ve doğayı, çevreyi, insanı, hayvanı korumak herkesin görevi. Bu bilinci kazandırmanın en güzel yollarından biri de bunu reklamlarla anlatmak.

1938 yılında kurulan Fransa’nın demiryolu hizmetlerini işleten kurum SNCF Group, başta tren olmak üzere toplu taşıma araçlarının kişisel otomobil kullanımına karşılık daha doğa dostu ulaşım çözümü olduğunun vurgusunu yapıyor. SNCF, özellikle de son birkaç yıldırda sürdürülebilir taşımacılık çözümleri üzerine çalışmalar yapıyor. Otomobillerin bireysel kullanımına karşı savaşan marka, dünyanın dört bir yanındaki insanların beklentilerini karşılamayı hedefliyor: Gezegenimizden sorumlu olmak. Bunun sonucunda yapılan çalışma ve araştırmalara göre trenler, bireysel otomobillere göre 30 kat uçaklardan ise 20 kat daha az CO2 salınımı yapıyor. Bu gerçeğe dayanarak marka kullanıcılara, “trene binmek, sorumlu bir vatandaş olmak ve gezegenin yararına bir şeyler yapmak anlamına geliyor” mesajı vermek üzerine kurulan bir reklam kampanyası hazırladı.

Trenle seyahat edip, gezegeni koruduğunuz için teşekkürler!

TBWA\Paris reklam ajansı tarafından Ocak 2019’da SNCF için hazırlanan kampanyanın çekim süreci de kamera arkası videosuyla anlatılmış. Reklam filmi çok sayıda çiçeğin art arda çiçek açmasını muhteşem bir görsellikle izleyiciye sergiliyor. 200 saat süren çekimler, 50 farklı çiçeğin gece ve gündüz, her 5 saniyede bir fotoğrafının çekilmesiyle gerçekleşmiş. Toplamda her çiçeğin 14.000 adet fotoğrafı çekildi ve ortaya bitkilerin zengiliğini gözler önüne seren bir film çıkmış. Fireworks başlıklı videoda marka, kullanıcıları ana eksene alarak; her gün tren kullanan 5 milyon insan demek doğada 5 milyon ton daha az CO2 demek olduğunu söyleyerek onlara teşekkür ediyor.

EDDY tarafından hazırlanan ve Caravan Prod’un yönettiği reklam filmi TV, dijital kanallar ve sinemalarda yayınlanıyor.

Çekimlerin kamera arkasıyla da en az film kadar ilgi çekici.

Nature Thanks You for Taking the Train in Beautiful SNCF Time-Lapse ile ilgili görsel sonucu

Künye:

Reklamveren: SNCF
Yaratıcı Ajans: TBWA\Paris
Yaratıcı Yönetmen: Benjamin Marchal and Faustin Claverie
Müşteri İlişkileri: Marina Zuber, Cécile Moreau, Maurane Pauli, Célia Martinez
Prodüksiyon Şirketi: EDDY.TV
Yönetmen: CARAVANE
Yapımcı: Elisabeth Boitte
Post Prodüksiyon Şirketi: TBWA\Else
Müzik ve Ses Prodüksiyon: Fanny Mithois
Müzik ve Ses Dizayn: Olivier Lefevbre
Animasyon Şirketi: Manuel Cam

Görsel: YouTube