Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kola Sadece Bir Koladır

Kola Sadece Bir Koladır

Coca-Cola, 11 yıllık bir geleneğe son vereceği Super Bowl LIII için hazırladığı A Coke is a Coke reklamında kola herkes için koladır mesajına odaklanıyor.

Her yıl büyük bir kutlamayla düzenlenen NFL (National Football League) finali Super Bowl, 3 Şubat’ta gerçekleşecek. New England Patriots ve Los Angeles Rams arasında düzenlenecek olan final müsabakası, NFL’in şampiyonunu da belirleyecek. Her yıl milyonlarca kişi tarafından izlenen final, büyük şirketlerin yayınlayacağı reklamlar için de önemli bir fırsat. 11 yıldır Super Bowl sırasında reklam veren Coca-Cola, bu hafta sonu seriye son veriyor.

İlk kez Andy Warhol‘dan duyulan: “Kola koladır ve hiçbir para, o kolayı köşedeki serserinin içtiğinden daha iyi bir kola haline getiremez.” sözü üzerine kurgulanan video, A Coke is a Coke başlığıyla yayınlandı. Video genel itibariyle; farklı olsak da kola herkes için koladır alt metni üzerinden ilerliyor. 11 yılın ardından ilk kez Super Bowl esnasında reklam vermeyen Coca-Cola’nın 60 saniyelik yeni videosu, ABD ulusal marşından önce gösterilecek.

Bu karar, 2016 yılında polis şiddetiyle öldürülen veya şiddet gören siyahlara dikkat çekmek ve ırkçılık sorunlarını gündeme getirmek için ulusal marş sırasında ayağa kalkmamasıyla bilinen NFL oyuncusu Colin Kaepernick‘in tekrar gündeme gelmesinin ardından, birliktelik mesajını siyasi söylemlerden uzak bir şekilde vermek için alınmış olabilir. Geçtiğimiz Eylül ayında tekrar gündem konusu olan Colin Kaepernick, Nike tarafından desteklenmiş ve yeni reklam filminin de yüzü olmuştu. Nike için yaratılan reklam filminde olduğu gibi Coca-Cola için yaratılan A Coke is a Coke’da, Wieden&Kennedy Portland imzası taşıyor.

Nereli olduğunun önemi yok

Super Bowl LIII öncesinde YouTube üzerinden yayınlanan video animasyon, 1 dakikalık uzunluğa sahip. Videonun başlangıcında sergilenen Coca-Cola şişesine bir el uzanıyor. Bu el, farklı kültürlerdeki insanları temsil ediyor. Bu insanlar aynı Coca-Cola’yı içecekleri sırada hızlı bir şekilde değişmeye başlıyor. Akıcı geçişlerle zenginleştirilen video animasyon, kullanılan renkler açısından da yalın bir zemin üzerine işlenmiş. Bu da gözü yormayan ve kendisini izlettiren olarak tabir edebileceğimiz bir sadelik sunuyor.

Animasyonda Beans the Chef, Freddy the Yeti ve Abigail the Bird Girl gibi eğlenceli ikonik karakterlerin yanı sıra; astronot, boksör, çiftçi gibi karakterlere yer veriliyor. Gerçekçi karakterlerin haricinde hayali karakterlere de yer verilen video; “Farklılıklar güzeldir.” cümlesiyle de son buluyor.

Künye:

Müşteri: The Coca-Cola Company
Proje: A Coke is a Coke
Reklam Ajansı: W+K PORTLAND
Yaratıcı Yönetmen: Hal Curtis
Metin Yazarı: Becca Wadlinger
Sanat Yönetmeni: Nate Nowinowski
Yönetici Prodüktör: Hayley Goggin Avila
Stratejistler: Nicole Brandell, Meron Medhaine
Müşteri İlişkileri: Brian Mead, Dave Hubbard, David Hughes, Courtney LeBlanc
Yaratıcı Yöneticiler: Brooke Salisbury, Amanda Claire
Stüdyo Yöneticisi: Simone Takasaki
Stüdyo Tasarımı: Grey Jacobson
Animation: Psyop
Düzenleme: Joint
Editörler: JB Jacobs, Dylan Sylwester
Music+Ses: Mutato Muzika

Görsel: YouTube