Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA ile Çılgın Uyku Partisi

IKEA ile Çılgın Uyku Partisi

Mother London'ın IKEA İngiltere için hazırladığı reklam kampanyasında iyi bir uyku çekmek için bir araya gelen kişilerin gerçekleştirdiği çılgın uyku partisini izliyoruz.

1943’ten beri, pratik ve sade tasarımların, bütçeyle uyumlu bir şekilde hareket ettiği mobilya markası denince akla, IKEA‘dan başka seçenek gelmiyor. İsveç’te yaşam koşullarının pahalılığına, IKEA’nın kurucusu Ingvar Kamprad çözümü, ürünlerin montajını müşterin kendisine yaptırarak, maliyeti en aza indirmekti. Bu strateji doğal olarak ürünlerin tasarım kararlarını da etkileyerek pratik ve sade ürünler ortaya çıkmasına sebep oldu. Tüm bu özellikler de IKEA’nın günümüzde dünyanın dört bir yanında kullanıcı bulmasına sebep oluyor. Öğrencisinden yeni evlisine, çocuklu aileden yaşlı evine pratik kurulum, sade mobilya ve düşük bütçe özelliklerini arayan kullanıcılar için IKEA vazgeçilmez bir tercih oluyor.

Uyku, Biraz Uyku… Bütün İsteğim Buydu!

IKEA birkaç yıldır Where Life Happens stratejisi çerçevesinde yaşamın içinden, samimi reklamlarla, ürünlerinin duygusal ve gündelik hayat içindeki değerini işliyor. Bu durumu bazen gündelik hayatı sıradan bir şekilde gösterdiği sıkıcı video önü reklamlarıyla, bazen ise ürünlerini Google’da en çok arama yapılan sorunların çözümü olarak gösterdiği kampanyasındaki gibi espirili bir anlayışla gerçekleştiriyor. Mother London‘ın IKEA İngiltere için gerçekleştirdiği The Nightclub isimli reklam filmiyle ise espirili bir anlayışla günlük hayatımızın en önemli sorununa çözüm geliştirmeyi başarıyor.

Hayatımızı en basit şekilde uyuduğumuz ve uyanık olduğumuz süreleri göz önünde bulundurarak ikiye ayırabiliriz. Her ne kadar kendimizi uyanık olduğumuz sürelerde gerçekleştirdiklerimizle tanımlıyor olsak da, uykuda olduğumuz sürenin bunları gerçekleştirmemize yaptığı katkı su götürmez bir gerçek. Ne kadar iyi bir uyku çekersek, gün içinde enerjimiz ve verimliliğimiz de o kadar yüksek oluyor. IKEA İngiltere de bu gerçeği merkezine alarak uykuya daha önce vermediğimiz bir anlam yüklediği The Nightclub kampanyasını gerçekleştiriyor. Reklam filminde önce kostüm partisine gittiğini düşündüğümüz gençleri bir gece kulübüne giderken izliyoruz. Kahramanlarımızın, rahat bir uykuya sebep olacak tüm hazırlıkların gerçekleştiği bir uyku partisinde eğlendiğini görüyoruz. En sonunda ise etnik farklılık, cinsiyet, yaş gibi farklılıkları gözetmeksizin, iyi bir uyku çekmek için burada buluşan diğer herkesle birlikte yataklarına girdiklerini ve mis gibi bir uyku çektiklerini görüyoruz. IKEA’nın bu reklam filmini, Daha İyi Uyuyun (Sleep Better) konseptiyle desteklediği bir internet sayfası da mevcut. Burada da ışık, ses, ısı gibi değişkenler üzerinden, uyku ile ilgili gerçekleştirilmiş bilimsel çalışmalardan bahseden IKEA kullanıcılarına, daha iyi bir uyku çekmek için uygun ürün önerisinde de bulunuyor.

Künye:

Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: Mother, Londra
Yönetmen: Juan Cabral
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Prodüksiyon Şirketi Yapımcısı: Alicia Richards
Prodüksiyon Şirketi Prodüksiyon Müdürü: Amelia Hanbury
Uygulayıcı Yapımcı: Julia Andren, Tango Productions
Görüntü Yönetmeni: Tom Townend
Prodüksiyon Tasarımcısı: Maria Djurkovic
Düzenleme: Neil Smith, Work Editorial
Post Prodüksiyon: Framestore
Post Süpervizör: Jordi Bares Dominguez
Post Prodüksiyon Yapımcısı: Sophie Harrison
Renklendirme: Simon Bourne
Ses: Sam Ashwell, 750mph
Müzik Süpervizörü: Arnold Hattingh, Theodore for In Dreams by Roy Orbison

Görsel: YouTube