Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seyir Halindeki Otonom Otel Odası

Seyir Halindeki Otonom Otel Odası

Aprilli'nin otel konforuyla seyahat vadeden konsept tasarımı Autonomous Travel Suite, ulaşım ve konaklama hizmetlerinin gelecekte büyük değişimler geçirebileceğine işaret ediyor.

Sürücüsüz araçların seyyar satıcılık, internet siparişlerinin teslimatı, ya da kargo dağıtımı gibi alanlarda kullanılması için ciddi hazırlıklar yapılıyor. Peki bir otonom aracın süit otel hizmeti verebileceği fikri kulağınıza nasıl geliyor? Torontolu tasarım stüdyosu Aprilli, Autonomous Travel Suite (otonom seyahat süiti) adlı konsept tasarımıyla böyle bir mobil otelin sağlayacağı avantajları ortaya koyuyor.

Otel size gelebilecekken siz neden ona gidesiniz?

Aprilli’nin fütüristik konsepti Autonomous Travel Suite, bizlere yakın gelecekte seyahatlerimizde nelerin değişebileceği hakkında bolca öngörü sunuyor. Gelecekte “otele ulaşmak” kavramı ve trafik nedeniyle yaşanan zaman kaybı tarihe karışabilir. Örneğin bir iş seyahatindeysek, hemen otonom süitimize yerleşip dinlenmemiz ya da toplantı saatine kadar verimli bir şekilde çalışabilmemiz mümkün olabilir. Bu konsepti; seyahat ederken uyuyabileceğiniz, çalışabileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz ultra lüks bir Uber olarak hayal edebilirsiniz.

Autonomous Travel Suite, ulaşım ve konaklama hizmetlerini birleştiriyor

Aprilli’nin internet sitesindeki açıklamalara göre otonom kapsül; uyku, çalışma ve banyo gibi temel ihtiyaçlara göre donatılmış. Konukların seyahat sürelerini daha verimli ve üretken kullanmalarını sağlayan eksiksiz bir ulaşım çözümü. Konuklar, mobil uygulama aracılığıyla kapsülü bulunduklara yere çağırabiliyor. Tüm kapsüller, müşterilere daha fazla olanak sunmak üzere kenetlenebilecekleri çok daha büyük bir “otel tesisleri ağı”nın parçası olarak tasarlanmış. Bu tesis, videoda göreceğiniz halka şeklindeki yapı. Bu yapıya ulaştığında otonom kapsül şarj olabilir; konuk da tesisteki havuz, toplantı odası, daha geniş yemek hizmeti gibi imkanlardan faydalanabilir. Kapsül, tesisteki ana süite kenetlendiğinde, konuğun otel odası da genişlemiş oluyor.

Aprilli, otonom yaşam alanlarını hayal eden tek şirket değil. IKEA’nın araştırma ve inovasyon laboratuvarı Space10 de, kendi kendine giden otel, mini sera, mobil klinik ve pop-up mağaza konseptlerini Eylül ayında ortaya koymuştu.

Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası Autonomous Travel Suite: Bu Sürücüsüz Araç Aynı Zamanda Bir Otel Odası

Görsel: Aprilli