Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
90’ların Saç Stilini Özleyenler KFC’ye

90’ların Saç Stilini Özleyenler KFC’ye

KFC Famous Bowl Cuts kampanyasıyla, bir günlüğüne 90'ların meşhur saç stili Bowl Cuts'a sahip kişilere lezzetli Famous Bowl'u ücretsiz ikram etti.

Acıktıran reklamlarıyla tanıdığımız KFC, yaptığı kampanyalarla kimi zaman bizleri geleceğe götürüyor, kimi zamansa geçmişe.  Geçtiğimiz yıl, kripto paraların gündemi ele geçirdiği ve Bitcoin’in tarihinin en yüksek değerlerine ulaştığı dönemde KFC, Bitcoin Kovası kampanyasıyla müşterilerine Bitcoin ile ödeme seçeneği sunmuş ve dünyanın evrildiği yeni versiyona uyum sağlayabileceğini göstermişti. Bu yönüyle kampanya, KFC’nin yeniliklere hızla adapte olabileceğine ve parmak ısırtan kızarmış tavuklarını geleceğe taşıyabileceğine yönelik bir örnek. Ayrıca geçtiğimiz yıl KFC, bize anda kalmak, zihnimizi şu ana taşımak için yağmur sesi yerine kızarmış tavuğun sesini dinleyerek meditasyon yapmamızı sağlayacak KFChill isimli bir yöntem göstermişti. Geçtiğimiz günlerde ise KFC, yaratıcı ajansı Edelman ile birlikte Famous Bowl Cuts kampanyasıyla bizleri 90’lara götürmeyi başardı.

90’larda Ortaya Çıkan En İyi Şey

KFC’nin Brooklyn’de bulunan restoranının yaptığı kampanya ile 90’ların fenomen saç stili Bowl Cut‘ı günümüze taşındı. 10 Ocak’ta gerçekleşen kampanya New York’un Cihangir’i, tabiri caizse hipsterlığın başkenti Brooklyn’de bulunan KFC’de gerçekleşti. Patates püresi, mısır taneleri, kızarmış tavuk, peynir ve gravy sostan oluşan ve 3 dolara satışa sunulan Famous Bowl bir kase içinde servis ediliyor. KFC, bu kasenin şeklinden yola çıkarak 90’ların saç kesim modası, Bowl Cut stiline sahip kişilere, bir günlüğüne ücretsiz Famous Bowl ikram etti. KFC Famous Bowl Cuts kampanyası ile bir kasenin içinde servis edilebilecek en iyi yemekle, 90’larda  ortaya çıkan en iyi şeyi, yani Bowl Cut saç stilini bir araya getirdiğini iddia ediyor. Bu saç kesiminin 90’ları hatırlamanın en güzel temsili olup olmadığı tartışılır. Ancak, Famous Bowl’un Bowl Cut kesimiyle devasa benzerlik taşıdığı su götürmez bir gerçek.

 

Görsel: Youtube, KFC, Twitter