Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü İçin Tasarlanan 3 İnçlik Mini Pikap

Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü İçin Tasarlanan 3 İnçlik Mini Pikap

Crosley Radio, Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü için Japon üretici Toyokasei ile geliştirdiği 3 inçlik pikabı RSD3'ü CES 2019'da tanıttı.

2007 yılından beri Nisan ayının üçüncü haftasında kutlanan Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü (Record Store Day), binlerce müzikseveri sanatçılarla bir araya getiriyor. Bugüne özel düzenlenen etkinlikler, konserler, buluşmalar ve özel indirimlerle de kayıt şirketleri, katılımcılara eğlenceli bir atmosfer yaratıyor. Plakseverlerin ve koleksiyonerlerin yeni plaklar keşfetme fırsatı bulduğu güne özel, sanatçılar albümlerinin plak versiyonlarını da yayınlayabiliyor. Crosley Radio da Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü için tasarladığı mini pikabı RSD3’ü CES 2019’da tanıttı.

Crosley Radio, Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde resmi tatil olarak kabul edilen Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü için her yıl farklı bir tema üzerinden ilerliyor. Geçtiğimiz yıl da Star Wars temalı bir pikap tasarlamıştı. Sınırlı sayıda üretilen ve konsept tasarımlara sahip olan bu pikaplar, koleksiyonerler için de önemli bir fırsat.

Bu yıl farklı bir yol izleyerek temalı tasarımları bir kenara bırakan şirket, bu özel gün için 3 inçlik mini bir pikap yarattı. Bluetooth hoparlörler gibi yanınızda taşımak gibi pek çok kolaylık sunan pikap, istediğiniz yerde plağınızı dinlemenize olanak tanıyor.

İstediğiniz yerde plak dinleme imkanı

7 inç ve 12 inçlik plakları dinleme imkanı bulunmayan RSD3, yalnızca 3 inç boyutundaki plakları dinlemeye olanak sağlıyor. Ancak Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü’ne özel olarak çoğu şirket, 3 inçlik plakları sergileyip satışını gerçekleştirecek. Hatta Jack White’ın solistliğini yaptığı Raconteurs grubu, World Record Day’e özel olarak 3 inçlik bir plak çıkarıyor.

RSD3, uzun yıllardır plak ve pikap üretimi konusunda çalışmalarını devam ettiren Japon üretici Toyokasei ve Crosley Radio iş birliğinde, sınırlı sayıda üretilecek.

View this post on Instagram

Coming on #RSD19. @recordstoredayus

A post shared by ⚡️C R O S L E Y⚡️ (@crosleyradio) on

Bir kullanıcının sahip olması gereken bütün özellikleri küçük boyutuna rağmen taşıyan RSD3, tasarımıyla da dikkat çekiyor. Toz kapağı, kontrol sürgüsü gibi özelliklerin tamamı bulunurken, RSD3’ü evde şarj ederek istediğiniz yerde plaklarınızı dinlemeniz de mümkün. Ayrıca şarjınız bittiğinde USB bağlantısı ile güç akışı sağlayabiliyor ve müzik dinlemeye devam edebiliyorsunuz.

RSD3, Dünya Bağımsız Müzik Mağazaları Günü’nde 70 dolar etiketiyle satışa çıkacak.

Kaynak, görsel: New Atlas