Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yağmur Sesi Değil; Kızaran Tavuğun Sesi!

Yağmur Sesi Değil; Kızaran Tavuğun Sesi!

KFC; Bilinçli Farkındalık Günü için hazırladığı KFChill kampanyasında kızarmış tavuğun çıkardığı sesler aracılığıyla rahatlamamızı öneriyor.

KFC; iletişimde farklı yollar denemekten kaçınmayan bir marka. Gerektiğinde bir fast food markasının girmeyeceğini düşündüğümüz sulara bile giriyor; rahatlama, meditasyon ve huzur vadedebiliyor. KFC Pot Pie (tavuklu turta) için hazırlanan kampanya bu yaklaşıma eğlenceli bir örnekti. Saykodelik görüntülerle bezeli bu kampanya; dünyada yükselen ASMR türü trendlerle dalga geçerken ürünü de anlatmayı da başarıyordu. Bugünkü haberimiz ise yine benzer bir KFC kampanyası olan KFChill.

Mindfulness bugünlerde çok duyduğumuz bir sözcük. Türkçe’de bilinçli farkındalık olarak geçiyor. Kavram; yaşadığın an içerisinde kendinde ve etrafında gerçekleşenleri olabildiğince fark etmeyi anlatıyor. Dünya stres ve anksiyete içerisinde boğuşurken de böylesi içsel farkındalıklara daha çok ihtiyaç duyuyor olacak ki, bu tip akımlar yükseliyor. Nitekim 12 Eylül de, pek çoğumuz “farkında” olmasak da Mindfulness Günü imiş. KFC de bu fırsatı kaçırmayarak reklam ajansı Mother ile birlikte KFChill kampanyasını yaratmış.

KFChill; pembe gürültü (pink noise) adı verilen hadiseyi odağına alan bir iş. Şöminedeki ateşin çıtırtısı, şırıl şırıl akan bir şelale, yağmur, rüzgar gibi sesleri rahatlamak için kullanabiliyoruz. Bu kampanya da bu seslerin KFC yemeklerinin pişerken çıkardığı seslerle olan benzerliğinden hareket ediyor.

Cızırdayan Yağ Sesi İle Rahatlayın

Kampanya için hazırlanan sitede rahatlama, dinleme, sakinleşme gibi ihtiyaçlara yönelik sesler var. Ancak bu seslerin hepsi aslında KFC mutfağından gelme. Biz rahatlatıcı bir yağmur sesi dinlediğimizi sanarken, dinlediğimizin kızaran tavuklar olduğunu görebiliyoruz. Cızırdayan yağ veya tavadaki pastırmaların bu kadar rahatlatıcı olabileceğini kim tahmin ederdi?

KFChill internet sitesi üzerinden veya mobil olarak ulaşılabilen sesleri; doğrudan kulaklıkla dinlemek isteyenler için indirme seçeneği de sunmuş. 4 farklı sesin her birinin 1 saatlik versiyonunu indirerek evde, işte, yolda, rahatlamak istediğiniz anda dinleyebiliyorsunuz. Dinlediğinizin kızaran tavuklar olduğunu unutursanız sesler hiç de fena değil bu arada.

Künye:

Reklamveren: KFC
Reklam Ajansı: Mother London

Görsel: KFC