Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Secret 7″ ve 10 Sanatçıdan 10 Özel Pikap

Secret 7″ ve 10 Sanatçıdan 10 Özel Pikap

Secret 7" tarafından her sanatçıya bir adet beyaz Rega Planar 1 pikap verildi ve sanatçılardan bu pikabı kendi tarzlarında görsel olarak yorumlamaları istendi.

Merak ediyorum, bundan yüzyıl sonra hala bizim şimdi vintage dediğimiz şeyler olacak mı? Gelecekte yaşayacak insanların da plak dinlemesini isterim kişisel olarak ben. Sadece ses kalitesi değil, güzel bir deneyim ayrıca. Müzik dinleme eylemine hazırlanıyorsunuz. Pikabın bakımı, plakların bakımı ayrı; dinlecekleri yani şarkı listenizi pikabın yanına dizme keyfi ayrı. Secret 7″ da bazı çizerleri pikapları güzelleştirmek için boş birer pikapla yeni yardım etkinliklerine katılmaya davet etti. Tasarlanan pikapların gelirinden kazanılan para ise sağlık yardım kuruluşu Mind’a gitti.

Beyaz Pikapları Dolduran 10 Yaratıcı

10 başarılı çizerin katıldığı boş kanvaslı pikapların tasarımları gerçekten çok hoş. Gavin Turk, Jeremy Deller, Jake and Dinos Chapman, Es Devlin, Stuart Semple, James Joyce, Jean Jullien, Pete Fowler, Hsiao-Chi Tsai & Kimiya Yoshikawa ve Francis Richardson tarafından tasarlanan 10 pikap şimdiden satıldı bile. Her sanatçıya bir adet beyaz Rega Planar 1 pikap verildi ve sanatçılardan bu pikabı kendi tarzlarında görsel olarak yorumlamaları istendi.

Pikap koleksiyonu Secret 7″nin bu seneki projelerinin ikinci ayağıydı aslında. Vinil plakların üzerine desen ve çizim yaratmak için 700 tasarımcı ve çizerle çalıştı toplamda Secret 7″. Proje 2012’den beri sürdürülüyor. Vinil plak kapakları ile başlayan projede, daha sonra plaklara ve pikaplara kadar genişletti ürün yelpazesini Secret 7″. Tasarımların hangi tasarımcıya ait olduğuysa satıldıktan sonra açıklanıyor. tüm satış bitene dek çalışan sanatçılar ve işleri bilinmiyor.

Daha önce Secret 7″ için plak kılıfı tasarlayan Fransız grafik tasarımcısı ve çizer Jean Jullien, pikap hareket ederken pikabın kolunu çizdiği karakter sanki tüttürüyormuş gibi görünsün diye akrilik boya kullanmış tasarımında. Gavin Turk ikonik bir mağara taşından ilham almış, Jeremy Deller ise turnikenin kaidesine Neolitik ok uçları yerleştirmiş. İngiliz set tasarımcısı Es Devlin, pikap için grafik labirent benzeri bir tasarım yaratmış.

10 tasarımcının da yaptığı tasarımları siteden inceleyebilirsiniz.

Görsel: Secret 7″