Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Noriyuki Saitoh’tan Bire Bir Ölçekli Bambu Böcek Heykelleri

Noriyuki Saitoh’tan Bire Bir Ölçekli Bambu Böcek Heykelleri

Japon sanatçı Noriyuki Saitoh, eserlerinde bambu kullanarak böcekleri yeniden yaratıyor ve doğal malzemenin çok yönlülüğü, her bir canlıya şaşırtıcı derecede geniş bir renk ve doku yelpazesi katmasına da neden oluyor.

Anatomik heykeller çalışıyorsanız ölçek ne olursa olsun yaptığınız çok emek isteyen bir eylemdir. Fakat düşünün 1:1 ölçeğinde bir böceğin anatomisini çalıştığınızı. İncecik bacakları, kabuğunun şekli, antenleri derken çok ince işçilik gerekir. Küçük bir alanınız ve detayalarınız vardır çünkü. Japon sanatçı Noriyuki Saitoh da 1:1 ölçeğinde böcek heykelleri yapan bir sanatçı. Daha öncesinde de kendisine yer verdiğimiz sanatçı, yeni böceklerle karşımızda.

Küçük Dünyaların Büyük Heykelleri

Japon sanatçı Noriyuki Saitoh, eserlerinde bambu kullanarak böcekleri yeniden yaratıyor. Doğal malzemenin çok yönlülüğü, her bir canlıya şaşırtıcı derecede geniş bir renk ve doku yelpazesi katmasına da neden oluyor. Zardan kanatları yaparken özellikle sanatçı ince bir titizlikle çalışıyor. Uçmaya hazır olan böceklerde Saitoh, her bir böceğe yaşam izlenimi verip temel biçimlerine ayırmak için titiz bir süreç yürütüyor.

Sanatçı böcekler için örnek kopyalar hazırlamıyor. Gerçeklerini ölçerek ve oranlara dikkat ederek heykellerini yapıyor. Fakat oranlardan çok görünüş, izlenim, özellik ve duyulara öncelik veriyor. Japon sanatçı, çalışmalarını genellikle sanki orada yakalanmışlar gibi tasarlıyor. Genellikle petek ya da dal gibi el yapımı süsleri de içeriyor gerçekçi görünmesi adına.

Saitoh’un işlerinin kamera arkasını ve tüm yapım süreçlerini FlickrTwitterFacebook ve Behance’inden takip edebilirsiniz.

Bamboo Insects 昆虫竹細工 paylaştı: 15 Temmuz 2018 Pazar

Görsel: Noriyuki Saitoh