Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Moda Haftasına Nasıl Hazırlanılır?

Moda Haftasına Nasıl Hazırlanılır?

Milano Moda Haftası için yaratılan esprili tanıtım filminde manken Nastya Timos'u çılgın bir hazırlık süreci içerisinde izliyoruz.

Milan Fashion Week yarın itibariyle başlıyor. Moda dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Moda Haftası boyunca dünyanın önde gelen tasarımcılarından defile ve gösteriler düzenlenecek. Modaseverlerin heyecanla beklediği bu haftanın tanıtımı için de heyecanı yansıtan bir film geliyor.

2016’dan beri iş birliği içerisinde olan Blink Fish ve Camera Nazionale della Moda Italiana; yarattıkları filmlerle pek çok festivalde ödül aldı. Bu seneki Be Ready filmi de aynı iş birliğinin bir ürünü. İsminin de ima ettiği üzere hazırlanma temasına odaklanan film; esprili yaklaşımı ve tatlı detaylarıyla dikkat çekiyor. Önemli bir tarihe hazırlanma esprisi reklamcıların sıklıkla kullandığı bir espri aslında. En son Coca-Cola’nın Dünya Kupası kampanyasında taraftarların turnuvaya hazırlanışını izlemiştik. Bu film de aynı mantıkla olmakla birlikte muzip görsel diliyle farklılaşıyor ve konuyu moda dünyasına yakışır bir bakışla ele alıyor.

Manken Nastya Timos’un Hummalı Hazırlık Süreci

Filmde Ukraynalı manken Nastya Timos’u Moda Haftası için hazırlanırken görüyoruz. Kıyafetleri giyip çıkarıyor, doğru pozu verebilmek için çalışıyor, spor yapıyor. Tek amacı; moda dünyasının dört gözle beklediği bu haftaya hazır olmak. Film; biraz parodimsi bir üslupla gerçekten çılgınca geçen hazırlık sürecini ele alıyor.

moda haftası_milan design week_blink fish_be ready_italya_bigumigu_ moda haftası_milan design week_blink fish_be ready_italya_bigumigu_ moda haftası_milan design week_blink fish_be ready_italya_bigumigu_

Filmde, pek çok İtalyan tasarımcının kreasyon ve markalarına yer verilmiş. Arthur Arbesser, Gabriele Colangelo, GCDS, Giannico, Lucio Vanotti, Marco de Vincenzo, Paula Cademartori, Sara Battaglia, Stella Jean ve Vivetta gibi isimler bunlardan bazıları olarak göze çarpıyor.

Künye:

Reklamveren: Camera Nazionale della Moda Italiana
Yapım Şirketi: Blink Fish
Yönetmen: Giacomo Boeri, Matteo Grimaldi
Yönetmen Yardımcısı: Lisa Valcarenghi
Yapımcı: Antonio Guarrella
Yapım Yöneticisi: Marco Agnesi
Yapım Koordinatörü: Carlo Alpeggiani
Yapım Asistanı: Mariavittoria Daquino
Görüntü Yönetmeni: Leo Carbotta
Kurgu: Simone Marangi
Post Prodüksiyon: Blue Pill Fx
Renklendirme: Matteo Cataldo
Ses ve Miksaj: Andrea Cataldo
Kayut stüdyosu: Sample Milano
Set Tasarımcısı: Gabriele Cavalchi
Görsel Efekt: Alberto Tonelli
Stilist: Georgia Tal
Saç ve Makyaj: Maciria R. @MKS-MILANO

Görsel: Vimeo