Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Adrien Mauduit’in Hızlandırılmış Kamerasından Samanyolu

Adrien Mauduit’in Hızlandırılmış Kamerasından Samanyolu

Astrofotoğrafçı Mauduit, serisi Galaxies'in üçüncüsünde özel fotoğraf ve video ekipmanı aracılığıyla evrenin boyutsallığını bizlere sergiliyor.

Gökyüzü en eski hayal kurdurma macerası. Bilinç kazanan insan toprak dışında kafasını yukarı kaldırıp baktıkça merak duygusu aldı başını gitti. Ne var değil mi acaba? Yani şu an için bilimin bizi getirdiği noktalarda neler olabileceğini biliyoruz ama ya ötesi. Hep ötesi var çünkü. Adrien Mauduit de NASA’nın fonladığı sivil projelerde yer almadığı zamanlarda dünyayı geziyor ve belgeliyor. Bugün de sanatçının yeni bir Samanyolu videosuyla karşınızdayız.

Gökyüzünde Gece Başlayan Şölen

Adrien Mauduit, Fransız bir doğa fotoğrafçısı ve sinematograf. Kendisi galaksiyi hem izliyor hem de onları güzel bir şekilde kaydediyor. Kendisinin geçtiğimiz sene Kuzey Işıkları videosundan bahsetmiştik sizlere. Sanatçının Galaxies sersinin de üçüncüsü aynı zamanda bu video. Burada da sanatçı gece gökyüzünü belgelemekten vazgeçmiyor. Kişisel olarak geceyi tercih ediyormuş zaten sanatçı.

Sanatçı, astro-lapse (hızlandırılmış astrofotoğrafçılığı) serisi Galaxies’in üçüncüsünde de özel fotoğraf ve video ekipmanı aracılığıyla evrenin boyutsallığını bizlere sergiliyor. Şehrin dışında yaşıyorsanız çıplak gözle şahit olabileceğiniz bu gökyüzü şölenini hızlandırılmış bir şekilde bilgisayarınızın ekranına getiriyor Maudiut. Evet, eminim kafanızı kaldırıp gökyüzünde görmek sizi daha mutlu edecektir fakat şehirde yaşıyorsanız her zaman böyle bir imkanınız olmuyor. Gökyüzünde gezen yıldızlar dahi lüks, şehirliler için.

Mauduit, bu videonun çekimlerini beş farklı yerde gerçekleştirmiş. İspanya’da La Palma ve Tenerife’de, İsviçre’de Grimsel Pass ve Emosson’da, Fransa’daysa Jura’da. Sanatçı Sony a7s ve Canon 6D Mod. Baader model iki farklı kamera kullanmış çekimlerinde. Lens olarak da Sigma 14mm f1.8, Sigma 20mm f1.4, Sigma 50mm f1.4, Samyang 85mm f1.4 ve Samyang 135mm f2 makinelere eşlik etmiş.

Mauduit’in çalışmalarının tamamını Vimeo ve Instagram’dan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo